Νέα διοίκηση στην Attica Bank- Ρουμελιώτης και Πανταλάκης στην ηγεσία

Νέα διοίκηση στην Attica Bank- Ρουμελιώτης και Πανταλάκης στην ηγεσία Facebook Twitter
0

Με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Θοδωρή Πανταλάκη θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank. Την τοποθέτηση τους πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ, μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Το νέο Δ.Σ αναμένεται να εγκριθεί στην Γενική Συνέλευση της τράπεζας στις 20 Σεπτεμβρίου, βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρά περίοδο διοικητικής αναταραχής, με την νέα διοίκηση να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της τράπεζας, της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (που αγγίζουν το 60% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας) και της κάλυψης του αδιάθετου ποσού των 70 εκατ. ευρώ της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η νέα διοίκηση έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στην άρση του αδιεξόδου που σχηματίστηκε χθες.

Να σημειωθεί πως σήμερα, μετά την εμπλοκή που υπήρξε χθες, με την απόρριψη τεσσάρων μελών του ΔΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας Αττικής στο χρηματιστήριο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η τράπεζα βρέθηκε στο επίκεντρο της κόντρας Στουρνάρα-κυβέρνησης μετά την άρνηση της ΤτΕ να δεχτεί τους δύο συμβούλους που είχε προτείνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάληψη των καθηκόντων του CEO από τον κ. Πανταλάκη είναι κάτι που εξαρχής ζητούσε η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά δεν επιθυμούσε το ΤΣΜΕΔΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ