7,6 δισ. οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο το 2016

7,6 δισ. οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο το 2016 Facebook Twitter
0

Αύξηση κατά 800 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Τον Ιούνιο οι οφειλές είχαν σημειώσει αύξηση 1,2 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.


Από τις αρχές του έτους, το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 7,618 δισ. ευρώ. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκε, τον Ιούλιο, κατά 125.000 και ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τους 4.128.962.


Επίσης, συνολικά έως και τον Ιούλιο, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχαν εφαρμοσθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις) για οφειλές προς το δημόσιο σε 774.282 φορολογούμενους έναντι 755.806, τον Ιούνιο. Ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους μπορεί να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αυξήθηκε σε 1.573.858 από 1.492.088, τον Ιούνιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM