Ο Γιούνκερ στέλνει μήνυμα στους Έλληνες από μια ταβέρνα στην Ελλάδα

Ο Γιούνκερ στέλνει μήνυμα στους Έλληνες από μια ταβέρνα στην Ελλάδα Facebook Twitter
3

Τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ) για την διαφημιστική της καμπάνια που βασίζεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες, τον οποίο και "τοποθέτησε" σε μια ταβέρνα στην Ελλάδα.

Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει και προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -που έχει δηλώσει φανατικός αναγνώστης της συγκεκριμένη εφημερίδας- φαίνεται να κάθεται σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα στην Αθήνα, απαντώντας σε ερωτήσεις για την ελληνική οικονομία και άλλα θέματα.


"Πάλεψα πάντοτε για την παραμονή της Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Η χώρα ανήκει με φυσικό τρόπο στην Ευρώπη" λέει, μεταξύ άλλων, ο Γιούνκερ. Σε κάποιο σημείο δε, πλάνο δείχνει τον πίνακα της ταβέρνας με τον τιμοκατάλογο, με τον Γιούνκερ να σχολιάζει σχετικά: "Το ότι το μενού είναι σε ευρώ είναι ικανοποίηση για εμένα και όσους δεν ήθελαν να είναι διαφορετικά. Ήμουν πάντοτε από εκείνους που αντιτέθηκαν στο να μιλούμε για την Ελλάδα σαν να ήταν το τελευταίο σκουπίδι. Οι Έλληνες είναι ένα μεγάλο έθνος που υποφέρει από το ότι διοικείται από ένα αδύναμο κράτος".

Η FAZ συνηθίζει να παίρνει συνεντεύξεις τέτοιου τύπου από πολιτικούς και σημαίνοντα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συνεντευξιαζόμενοι φωτογραφίζονται πάντοτε πίσω από μια εφημερίδα και μιλούν για θέματα που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία και την πολιτική.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ