Ο κολοσσός Alibaba έρχεται στην Ελλάδα

Ο κολοσσός Alibaba έρχεται στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

"Άνοιγμα" στην Κινέζικη αγορά μέσω της διεθνούς φήμης εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, η οποία πραγματοποιεί ετησίως τζίρο ύψους 500 δισ. δολαρίων και απευθύνεται σε περισσότερους από 420 εκατ. πελάτες επιχειρεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.


Η Alibaba θα πραγματοποιήσει επίσημη παρουσίαση στην ελληνική αγορά στις 14 Σεπτεμβρίου ενώ στη χθεσινή συνέντευξη μετείχε μέσω Διαδικτύου ο διευθυντής της εταιρίας για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία Ροντρίγκο Τσιπριάνι. Μεταξύ των στοιχείων που ανέφερε είναι ότι η εταιρία διαχειρίζεται 35 εκατ. δέματα ημερησίως και 1 δισ. κωδικούς προϊόντων.


Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διευκόλυνση των ελληνικών εξαγωγών προς την Κινεζική αγορά, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε τελικούς καταναλωτές αλλά και η προσέλκυση τουριστών.


Χαρακτήρισε επίσης απογοητευτικό το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας -Κίνας καθώς οι ελληνικές εξαγωγές διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 230 εκατ. Ευρώ έναντι εισαγωγών ύψους 2,5 δισ. ευρώ.


Τόνισε εξάλλου ότι ο τομέας των τροφίμων - ποτών καταλαμβάνει μικρό μερίδιο στις ελληνικές εξαγωγές προς τη συγκεκριμένη χώρα καθώς βασικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο εξάγονται χύδην σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου συσκευάζονται και επανεξάγονται με πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία την οποία χάνουν οι Έλληνες παραγωγοί και έμποροι.


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στην ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα που θα επισκεφθεί επίσημα την Κίνα από τις 2 ως τις 6 Ιουλίου.



1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM