Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης από το Euroworking Group

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης από το Euroworking Group Facebook Twitter
0

Το Euroworking group στο Ελσίνκι της Φινλανδίας έδωσε την Πέμπτη το βράδυ το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, μετά από θετικό συμπέρασμα για ολοκλήρωση όλως των προαπαιτούμενων της 1ης αξιολόγησης.


Μετά και την θετική εισήγηση του Euroworking group, το επόμενο βήμα θα γίνει στα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ τα οποία μαζί με τον ESM, αν δεν υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή θα δώσουν της οριστική έγκριση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

 

Η απόφαση για την εκταμίευση θα επικυρωθεί  από το Eurogroup στις 16 Ιουνίου και την επόμενη μέρα θα γίνει η αποδέσμευση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM. H δόση των 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να βρεθεί στα δημόσια ταμεία αμέσως μετά, νωρίτερα από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM