Χουλιαράκης: Δεν θα αποσύρουμε τον ΦΠΑ στα νησιά

Χουλιαράκης: Δεν θα αποσύρουμε τον ΦΠΑ στα νησιά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Alexandros Michailidis / SOOC)
0

Με ένα λακωνικό "Όχι" απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης το ενδεχόμενο απόσυρσης της διάταξης περί του ΦΠΑ στα νησιά, σε σχετική ερώτηση που τέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τονίζοντας πως σε περίπτωση που η οικονομία της χώρας ανακάμψει θα υπάρξει αναλογική και δομική ανακατανομή των πλεονασμάτων. 

Από την πλευρά ο Ευ.Τσακαλώτος σημείωσε σχετικά με τον ΦΠΑ πως η μειώσή του "δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσει κάποιος τους ανθρώπους των νησιών και των ακριτικών περιοχών" εξηγώντας πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανεξάρτητο από το Υπουργείο Οικονομικών και έχει συγκεκριμένους κανόνες. "Η αύξηση του ΦΠΑ ήταν μνημονιακή υποχρέωση την οποία ψήφισαν όλα τα κόμματα το καλοκαίρι" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χουλιαράκης σχολίασε σχετικά με την συμφωνία πως "κλείνει ένας κρίσιμος κύκλος στην πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας" αποκαλώντας την αξιολόγηση την "πιο περίπλοκη και πιο δύσκολη και την πιο σημαντική της τελευταίας πενταετίας".

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να νομοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το τέλος του προγράμματος, προσθέτωντας πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επιτυγχάνονται οι βασικές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και αποκαθίσταται η σταθερότητα και το κλίμα βεβαιότητας για επενδύσεις.

Όσον αφορά στις εκκρεμότητες της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς, ανέφερε πως ο μεγάλος όγκος των εκκρεμοτήτων αφορά σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο της Κυριακής και ότι τα βασικά θέματα είναι αυτά της ιδιωτικοποίησης του ελληνικού, τα κόκκινα δάνεια και οι νομικές διατυπώσεις στο θέμα του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων που αφορούν στη νομική κάλυψη των μελών που θα το απαρτίζουν. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM