Μειωμένη η τουριστική κίνηση το πρώτο τρίμηνο του 2016

Μειωμένη η τουριστική κίνηση το πρώτο τρίμηνο του 2016 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξανδρος Μπελτές
0

Οριακή μείωση κατά 0,1% εμφάνισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο τη μείωση των αφίξεων κατά 6,2% αντιστοίχως.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 515 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση κατά 5,4% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 258 εκατ. ευρώ, καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ-28 αυξήθηκαν κατά 6,0% και διαμορφώθηκαν στα 247 εκατ. ευρώ.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 μειώθηκε κατά 6,2% και διαμορφώθηκε στις 1,621 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 1,728 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM