Πόση θα είναι η απώλεια εισοδήματος με τα νέα μέτρα

Πόση θα είναι η απώλεια εισοδήματος με τα νέα μέτρα Facebook Twitter
0

Απώλειες που κυμαίνονται από 6% έως 9% στο μηνιαίο εισόδημα αναμένεται να προκαλέσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην άμεση και έμμεση φορολογία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Οι ετήσιες εισοδηματικές απώλειες από τα μέτρα σε εισοδήματα και κατανάλωση θα κυμανθούν μεταξύ 270 και 740 ευρώ. Μάλιστα σε περιπτώσεις έγγαμων εργαζομένων οι απώλειες θα αντιστοιχούν σε ένα μηνιαίο μισθό.


Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιούνιο και η εφαρμογή των νέων κλιμακίων θα επιφέρουν αυξήσεις στις μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις και ισόποσες μειώσεις στα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών στις ακόλουθες περιπτώσεις μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα:

1. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι χωρίς προστατευόμενα μέλη ή με 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα οι οποίοι λαμβάνουν αποδοχές από 617 ευρώ και μέχρι 1.900-2.000 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος να αυξάνονται έως και 19,5 ευρώ, επομένως η μείωση στο καθαρό μηνιαίο εισόδημα θα είναι  έως και 19,50 ευρώ.

2. Στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά ή με 1 ή 2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 720 ευρώ και μέχρι 2.250 ευρώ, οι οποίοι θα υποστούν αυξήσεις στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις τους και θα δουν τα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών να μειώνονται έως και 22,75 ευρώ.

Βεβαίως οι απώλειες θα είναι τελικά μεγαλύτερες για τα εισοδήματα αφού από τον Ιούνιο αυξάνονται και οι έμμεσοι φόροι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ