Συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου προβλέπουν Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ

Συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου προβλέπουν Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως "μια συμφωνία είναι εφικτή" για την επανάληψη του προγράμματος αρωγής το οποίο αποφασίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ευρωζώνη για την Ελλάδα, αλλά παραμένει εδώ και μήνες μπλοκαρισμένο.


"Μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση, με δουλειά --που απομένει να γίνει--, είναι εφικτή και πως θα μπορουσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου", δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που πραγματοποιείται στο Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα στη συνάντηση της 24ης Μαΐου, εξέφρασε σήμερα και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.


«Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες στη διαχείριση των θεμάτων του χρέους, άρα νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο Νταίσελμπλουμ στο δίκτυο CNBC στο περιθώριο της συνεδρίαση του G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας.
Χωρίς να κατονομάζει κάποιον, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι όσοι τάσσονται υπέρ μιας σημαντικής ελάφρυνσης χρέους εξ αρχής έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει ότι δεν χρειάζεται καμία ελάφρυνση έχουν επίσης αλλάξει τη θέση τους «λίγο», βοηθώντας να υπάρχει σύγκλιση στις συνομιλίες. «Αυτό το χρόνο ή τον επόμενο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», είπε. «Μακροπρόθεσμα, έχουμε έναν αριθμό επιλογών που μπορούμε να εξετάσουμε αναφορικά με την ωρίμανση του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές στα μέτρα που είμαστε έτοιμοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν».

 

Σύμφωνα με το CNBC, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου φέρεται να είπε στον Ντάισελμπλουμ ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι «ευέλικτη» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM