Eurostat: Στο -0,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Eurostat: Στο -0,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο Facebook Twitter
0

Στο -0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016, σε σχέση με -0,7% το Μάρτιο σύμφωνα με στοιχεία πουδημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -1,8%.

 

Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο ήταν -0,2% από 0% το Μάρτιο όπως και ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν επίσης -0,2% το Μάρτιο, σε σχέση με 0% το Μάρτιο και ένα χρόνο πριν.

 

Αρνητικοί ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο σε 17 κράτη μέλη της ΕΕ. Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ρουμανία (-2,6%) στην Βουλγαρία (-2,5%) και την Κύπρο (-2,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,5%) και τη Σουηδία (1%). 


Σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 13 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε επτά και αυξήθηκε σε οκτώ. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM