Αλεξιάδης: Που θα αυξηθούν οι φόροι

Αλεξιάδης: Που θα αυξηθούν οι φόροι Facebook Twitter
3

Αύριο πρόκειται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη του.

Μιλώντας στο Bήμα FM ανέφερε ότι "το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα και θα ξεκινήσει αύριο και μεθαύριο στις Επιτροπές της Βουλής, Σάββατο και Κυριακή πάει στην Ολομέλεια. Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό (ο κόφτης) θα έρθει μετά το νομοσχέδιο σε τροπολογία. Υπάρχουν τεχνικά θέματα και θέματα διαπραγμάτευσης και προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Όλο αυτό που θα έλθει τώρα στη Βουλή, δεν είναι κάτι που μια μέρα η κυβέρνηση ξύπνησε και είπε "πάμε να φέρουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα". Είναι αυτό που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, σε μια συμφωνία που ψηφίστηκε και από άλλα κόμματα – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – για το 1% του ΑΕΠ που απαιτείται για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Αυτό συμφωνήσαμε τότε. Και ήρθαμε τότε, μετά από μια μακρά πορεία διαπραγματεύσεων, και το υλοποιούμε».

Επίσης ανέφερε λεπτομερώς στην τα προϊόντα στα οποία θα αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι, μεταξύ αυτών ο καφές, η μπύρα και η συνδρομητική τηλεόραση αλλά, όπως τόνισε « θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό».

«Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία. Περιμένετε λίγο ακόμα, διότι η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι στον καφέ θα έχουμε μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια ή στην μπύρα θα έχουμε πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες", σημείωσε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ