Ο Κατρούγκαλος καταργεί το ΕΚΑΣ και ταυτόχρονα δηλώνει υπερήφανος για το νέο συνταξιοδοτικό

Ο Κατρούγκαλος καταργεί το ΕΚΑΣ και ταυτόχρονα δηλώνει υπερήφανος για το νέο συνταξιοδοτικό Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Για την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που φέρει και την υπογραφή του, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας μεν πως δεν θα "ψαλιδιστούν" οι κύριες συντάξεις αλλά αναγγέλλοντας την ίδια στιγμή την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο υπουργός, η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα είναι κλιμακωτή και ότι θα συζητηθεί ξανά από το 2018. "Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ", εξήγησε, τονίζοντας πως τότε θα υπολογιστούν εκ νέου όλες οι συντάξεις, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Ερωτηθείς για το αν κοιμόταν ήσυχος τα βράδια που έπρεπε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το νέο ασφαλιστικό, ο ίδιος απάντησε: "Βασικές αρχές της αριστεράς είναι η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη, πιστεύω ότι έκανα το χρέος μου. Και πράγματι είμαι περήφανος γι' αυτή τη μεταρρύθμιση". "Πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα" σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τονίζοντας πως με το νέο ασφαλιστικό "επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερα", χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά δίκαιο για όλους το νέο νομοσχέδιο.

Όσον αφορά τέλος στις μειώσεις στα εφάπαξ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διορθώνει τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. "Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές", τόνισε συγκεκριμένα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
φανταστείτε να ένοιωθε και ντροπή πως θα το είχα κάνει το ασφαλιστικό...αλλά δεν νοιώθουν ντροπή αυτή που τους ψηφίζουν, περιμένουμε από τους ίδιους να νοιώσουν;επίσης, όταν κάποιος Γιαννίτσης και κάποιος Σπράος πρίν κάμποσα χρόνια έλεγαν ότι αν συνεχίζαμε όπως πηγαίναμε σε λίγα χρόνια δεν θα υπήρχαν λεφτά για συντάξεις,οι κόμματα και πολίτες τους έθαψαν...σήμερα κατέληξαν να τους κυβερνάει ο Κατρούγκαλος και να τους κόβει πολλαπλάσιασήμερα, γιατί με βεβαιότητα θα ακολουθήσουν και άλλοι πιό υπερήφανοι κατρούγκαλοι ώσπου η σύνταξη να γίνει αντίδωρο...ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι πολιτικοί για να κατηγορούμε για τα δικά μας λάθηεκείνοι παίρνουν την κατηγορία και εμείς τραβάμε το λούκι...
Εν τω μεταξύ τα λέει με έναν απαθή...ήρεμο τρόπο και (προσπαθεί να) τα πιστεύει ο ίδιος πρώτα.Επιμένει να επαναλαμβάνει την ίδια βλακεία με διαφορετικό τρόπο ώστε να υπερασπιστεί τη ζημιά που προκάλεσε στις συντάξεις/ το ασφαλιστικό/ τις επόμενες γενιές.
Πως να κυβερνήσεις την Ελλάδα Tutorial 2016!1)Το παίζεις φουλ αριστερός ακόμα και αν είναι πιο πασοκ κι απ τον Τζοχατζοπουλο2)Το παραπάνω βήμα σου δίνει άφεση αμαρτιών και το αλάθητο το παπα για οτιδήποτε κι αν υπογράψεις και δεν μιλάει κανένας3)Διορίζεις πασοκοσυντρόφους με παχυλούς μισθούς για να έχεις ψηφαλάκια για την επόμενες εκλογές.4)Βαφτίζεις ότι έχεις ψηφίσει υπεργαμάτο και ότι θα κάνει την Ελλάδα Ντουμπάι ενώ έχεις πουλήσει ακόμα τη μάνα σου για ψίχουλα για να μην χάσεις την καρέκλα.5)Κάνεις αντιπολίτευση στον εαυτό σου (πόσο γαμάτο)6)Κάθεσαι πίσω και απολαμβάνεις τρώγοντας δημόσιο χρήμαΚάντε like subscribe και follow σε FB, Twitter,Instagram......