BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Ο Σόιμπλε παρομοίασε το Grexit με την απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ο Σόιμπλε παρομοίασε το Grexit με την απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο Facebook Twitter
0

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα του χρέους, σε ένα ενδεχόμενο Grexit το οποίο και παρομοίασε με την απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και τον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ένα Grexit θα ήταν ένα τρομερό βήμα και ο πληθυσμός θα υπέφερε. Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα θα βελτιώνονταν την αμέσως επόμενη ημέρα» σημειώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προσθέτει: «Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα».

 

Ο ίδιος διευκρινίζει πως η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά αν τα πράγματα τελικά δεν εξελιχθούν καλά, τότε θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. «Θα συνεχίσουμε να τους βοηθάμε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν όπως συμφωνήσαμε, θα επιτύχουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% (το 2018) και θα έχουν τη δυνατότητα σταδιακής μείωσης του χρέους. Αν όχι, θα πρέπει να πάρουν πρόσθετα μέτρα» ξεκαθαρίζει.

Επίσης αναφέρεται και στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο επικαλείται για να αντικρούσει τις πιέσεις που δέχεται από ΔΝΤ, ΗΠΑ και ευρωπαίους εταίρους για την απομείωση του ελληνικού χρέους. «Ο πρώην έλληνας ομόλογός μου Γιάννης Βαρουφάκης, ένας πολύ έξυπνος οικονομολόγος, είπε κάποτε: ''Αν διαγράψετε το χρέος μας, σε τρία χρόνια θα είμαστε ξανά στο σημείο που είμαστε σήμερα''» σημειώνει. «Απλώς αναφέρω ό,τι είπε ο κ. Βαρουφάκης... Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ' όσα κερδίζει. Γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για "απύθμενο πηγάδι". Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα» καταλήγει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

0

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM