Στα Social Media υπάρχει μετά θάνατον ζωή…

0

Σε ποια διάσταση άραγε περνάνε οι λογαριασμοί των social media όταν ο χρήστης τους γίνεται σκόνη; Με το μεγάλο αυτό θέμα αποφάσισε να ασχοληθεί μια νέα υπηρεσία που φροντίζει ώστε τουλάχιστον για τους λογαριασμούς αυτούς να υπάρχει μετά θάνατον ζωή. Η εφαρμογή που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, ονομάζεται DeadSocial και αναλαμβάνει την ψηφιακή «περιουσία» μετά το θάνατο ενός ατόμου, ένα θέμα που δεν έχει επιλυθεί όμως νομικά σε πολλά κράτη.

Αυτό που κάνει το DeadSocial είναι να κρατά ενεργούς τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων προγραμματίζοντας posts και tweets τα οποία θα στέλνει, σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές  όταν οι χρήστες θα έχουν πεθάνει.  

Προϋπόθεση για τη λειτουργία της εφαρμογής, είναι κάποιος που θα έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου ως διαχειριστή,  να ενημερώσει την υπηρεσία για το θάνατο του.

Πάντως, είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα η τύχη και η διαχείριση των κοινωνικών δικτύων μετά το θάνατο του κατόχου τους. Στις ΗΠΑ, μόνο πέντε πολιτείες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τη μετά θάνατον διαχείριση αυτής της ψηφιακής «περιουσίας».

Σύμφωνα με το Mashable, οι νομοθέτες προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ενιαίο νόμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσω της δημιουργίας μιας επιτροπής που  θα υποβάλει συστάσεις προς τα κράτη, σχετικά με το τι είδους εξουσία και πρόσβαση θα υπάρχει σε έναν λογαριασμό από τη στιγμή που ο κάτοχος του πεθάνει.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM