Η εικονική πραγματικότητα έρχεται στα Playstation τον Οκτώβρη

Η εικονική πραγματικότητα έρχεται στα Playstation τον Οκτώβρη Facebook Twitter
1

Ο Ιαπωνικός κολοσσός των ηλεκτρονικών, Sony, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και άφθονο οπτικό υλικό από το επερχόμενο σύστημα εικονικής πραγματικότητας Playstation VR που με τιμή 399 Ευρώ θα είναι -μέχρι στιγμής- το πιο προσιτό από τα προϊόντα Virtual Reality υψηλών επιδόσεων που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2016.

Το σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Sony, που πρόκειται να ανταγωνιστεί τις προτάσεις της Oculus και της HTC, με τις τιμές τους να κυμαίνονται στα 1000 δολάρια, είναι συμβατό μόνο με την κονσόλα Playstation 4 και εκτός από την κάσκα, απαιτεί μια ειδική κάμερα κόστους 50 ευρώ ενώ θα δέχεται και πρόσθετα χειριστήρια, αλλά θα επιτρέπει τη συμμετοχή και όσων δεν διαθέτουν PSVR.

Αρχικά, σύμφωνα με τη Sony, θα κυκλοφορήσουν περίπου 50 τίτλοι παιχνιδιών συμβατοί με το νέο σύστημα Playstation VR, έως το τέλος του έτους, που θα προσφέρουν μια άκρως ρεαλιστική εμπειρία gaming στους παίκτες μέσω της κονσόλας, της κάσκας και των αξεσουάρ, αλλά και με παιχνίδια τα οποία θα χειρίζονται μόνο με τις κινήσεις των ματιών, του κεφαλιού ή όλου του σώματος.

Η κάσκα Playstation VR θα αποτελείται από μια οθόνη OLED των 5,7 ιντσών ανάλυσης HD που προσφέρει οπτικό πεδίο ακτίνας 100 μοιρών και αισθητήρες κίνησης 360 μοιρών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβρη.

Η εικονική πραγματικότητα έρχεται στα Playstation τον Οκτώβρη Facebook Twitter

Αναφορές δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο πρώτο test drive του Playstation VR, μιλούν για σχετικά καλή ανάλυση η οποία υπενθυμίζει ότι βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα της τεχνολογίας. "Κάτι που όμως περνά απαρατήρητο σε σχέση με την εμπειρία του gaming σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας".

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια