ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο προσκαλεί hackers να ανακαλύψουν κενά στην ασφάλεια του δικτύου του

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο προσκαλεί hackers να ανακαλύψουν κενά στην ασφάλεια του δικτύου του Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters», το Πεντάγωνο σκοπεύει να προσκαλέσει hackers  για να τεστάρουν την  ασφάλεια των sites του υπουργείου Άμυνας και να ανακαλύψουν τυχόν κενά ασφαλείας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ονομάζεται «Hack the Pentagon» και είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα προωθείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τέτοιου είδους προγράμματα επιτρέπουν στους ειδικούς να ελέγξουν την ασφάλεια του ίντερνετ και να εντοπίζουν λάθη στον κώδικα και κενά ασφαλείας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία θα ενισχύσει την ψηφιακή άμυνά μας και τελικά και την εθνική ασφάλειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε ότι αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χιλιάδες άνθρωποι. Οι λεπτομέρειες και οι κανονισμοί ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως όμως ο διαγωνισμός ενδέχεται να περιλαμβάνει και χρηματικά έπαθλα.

Το Πεντάγωνο πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ελέγχους στα δίκτυά του χρησιμοποιώντας υπαλλήλους του στις λεγόμενες «κόκκινες ομάδες». Αυτή τη φορά όμως τουλάχιστον ένα μέρος του δικτύου του υπουργείου θα "ανοίξει" για κάθε ενδιαφερόμενο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες και να δεχτούν να υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο πριν τους επιτραπεί να τεστάρουν ορισμένες δημόσιες ιστοσελίδες του υπουργείου. Στο πρόγραμμα, τουλάχιστον σε αυτήν την αρχική φάση, δεν θα περιληφθούν τα πιο «ευαίσθητα» δίκτυα ή τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από την Υπηρεσία Ψηφιακής Άμυνας (DDS) του Πενταγώνου, η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM