Οι Γάλλοι προειδοποιούν το Facebook για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας

Οι Γάλλοι προειδοποιούν το Facebook για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας Facebook Twitter
0

Τρίμηνη διορία έδωσε στο Facebook η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων προκειμένου να σταματήσει να καταγράφει το προφίλ των χρηστών του ίντερνετ ερήμην τους, απειλώντας με αυστηρά πρόστιμα.

Η γαλλική αρχή ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι το μέσο παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιωτικότητας των χρηστών, καθώς πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειές τους προκειμένου να παρουσιάζει στοχευμένες διαφημίσεις χωρίς να παράσχει κάποια μέθοδο που θα αποτρέπει τη συλλογή δεδομένων.

Ακόμη στην έκθεση της αρχής αναφέρεται ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να μεταφέρει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε σέρβερ στις ΗΠΑ, βάσει μιας ανενεργής πλέον συμφωνίας με την επωνυμία "Safe Harbor".

Η συμφωνία αυτή επέτρεπε στις  αμερικανικές εταιρείες να αποθηκεύουν στοιχεία ευρωπαίων χρηστών σε σέρβερς που βρίσκονται σε έδαφος των ΗΠΑ.

Σε σχόλιο του στο Bloomberg, εκρπόσωπος του Facebook δήλωσε διαβεβαίωσε ότι "η προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών του Facebook είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του, και είναι βέβαιο ότι όλες οι ανησυχίες που εκφράζει η CNIL, θα δευθετηθούν κατόπιν συζητήσεων μαζί της".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM