Αυτό είναι το πρώτο online μουσείο για ιούς

Αυτό είναι το πρώτο online μουσείο για ιούς Facebook Twitter
Αυτή την εικόνα έβλεπαν οι κάτοχοι ενός υπολογιστή με λειτουργικό MS-DOS που είχε προσβληθεί από το malware_VIRDEM.COM
0

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ένα πρωτότυπο διαδικτυακό αρχείο-μουσείο παλαιών ιών υπολογιστών, που φέρει τον τίτλο "The Malware Museum" και φιλοξενείται από το archive.com, δημιούργησε ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Ήδη, μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες "λειτουργίας" του, έχει προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει μηνύματα ιών, γραφικά, ηλεκτρονικά παιγνίδια-παγίδες και γενικά όλα τα «τρίκ» που κατα καιρούς χρησιμοποίησαν οι κακόβουλοι -ή απλώς πλακατζήδες- χάκερ για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους υποκλέψουν στοιχεία.

Τα «εκθέματα» καλύπτουν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και είναι πλέον αβλαβή, αφού ο δημιουργός του «μουσείου» Μίκο Χαϊπόνεν, σύμφωνα με το BBC, φρόντισε να αφαιρέσει τις καταστροφικές ιδιότητές τους.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος από το πόση νοσταλγία φαίνεται να δείχνουν οι χρήστες (τα αιώνια υποψήφια θύματα) για τους παλαιούς ιούς. Ίσως επειδή, όπως είπε, στη σημερινή εποχή «το περισσότερο κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και από μυστικές υπηρεσίες, ενώ έχουν πια εξαφανιστεί οι παλιοί καλοί χάκερ του σχολείου που έγραφαν ιούς για πλάκα».

Επισκεφθείτε το "The Malware Museum", στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM