Τo Kickstarter έφτασε τις 100.000 χρηματοδοτήσεις

Τo Kickstarter έφτασε τις 100.000 χρηματοδοτήσεις Facebook Twitter
0

Τον αριθμό - ορόσημο των 100.000 έργων που έλαβαν επιτυχή χρηματοδότηση, έφτασε η δημοφιλής πλατφόρμα εξεύρεσης πόρων μέσω Internet (ή 'crowdfunding'), Kickstarter.

Όπως αναφέρει το The Verge, χρειάστηκαν 7 χρόνια λειτουργίας ώστε να φτάσει αυτό τον εντυπωσιακό αριθμό, με δεδομένο όμως ότι οι χρηματοδοτήσεις πλέον γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς σε σχέση με το 2009 που το Kickstarter ξεκίνησε τη λειτουργία του, αφού το σάιτ έχει λάβει πια τεράστια δημοσιότητα. Ενδεικτικά, το έτος ίδρυσής του, χρειάστηκαν 121 ημέρες για να χρηματοδοτηθούν επιτυχώς τα 100 πρώτα projects που εμφανίστηκαν στο Kickstarter, ενώ τα 100 πιο πρόσφατα projects του χρειάστηκαν μοναχά 3 ημέρες.

Σύμφωνα με την πανηγυρική ανάρτηση στο επίσημο blog του, πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διοχετευθεί επιτυχώς μέσω του Kickstarter σε διάφορα έργα όπως gadgets, τρελές αλλά και σοβαρές εφευρέσεις καθώς και παιχνίδια, με τουλάχιστον το 1/3 εξ αυτών να έχει επιτύχει τον στόχο τους. Δηλαδή να κυκλοφορήσει μαζικά στο εμπόριο ως προίόν ή υπηρεσία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM