10 περίεργα πράγματα που ψάχνουμε στο Google και οι απαντήσεις τους

10 περίεργα πράγματα που ψάχνουμε στο Google και οι απαντήσεις τους Facebook Twitter
1

 

Δεν είναι κάτι καινούργιο… Βλέπουμε μία ταινία, ακούμε ένα τραγούδι, σκοντάφτουμε πάνω σε κάποιον celebrity και η αμέσως επόμενη κίνηση μας είναι να googl-άρουμε. Ποιος σκηνοθέτησε αυτή την ταινία; Γιατί ο ηθοποιός κάνει ή δεν κάνει αυτό; Ποιος έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού; Ποιο τηλεπαιχνίδι είχε παρουσιάσει αυτή η ξανθιά με το ροζ αμάξι;

Ψυχολόγοι και social media managers επιμένουν ότι αυτό είναι κάτι απολύτως φυσικό. Η προσοχή μας συνεχώς αποσπάται, επειδή γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε άπειρη γνώση με ένα κλικ και μέχρι να συνηθίσουμε (γιατί, ναι, ακόμη το συνηθίζουμε) το νέο δεδομένο, θα ψάχνουμε απροκάλυπτα, ενίοτε αφήνοντας στη μέση συναυλίες, ταινίες, κουβέντες με φίλους.

Και τι ψάχνουμε, τελικά; Και ποιες είναι οι πιο περίεργες απαντήσεις σε ανορθόδοξες ερωτήσεις που κάνουμε τελικά στην «πάνσοφη» και παντογνώστρια μηχανή αναζήτησης; Ιδού, μια λίστα με τέτοιες απορίες και τις απαντήσεις τους, φυσικά…

  1. Χάνιμπαλ Λέκτερ: Κι, όμως, ο ήρωας της "Σιωπής των Αμνών" είναι από τα κορυφαία θέματα αναζήτησης. Και κυρίως το γιατί δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια του σ' αυτή την ταινία και τα sequels της. Η απάντηση είναι γιατί ο Άντονι Χόπκινς πριν αναλάβει τον ρόλο, μελέτη με προσοχή ένα βίντεο του διάσημου δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον, διαπιστώνοντας ότι κοιτούσε παγερά και χωρίς να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα του. Του φάνηκε υπέροχο χαρακτηριστικό ενός μανιακού δολοφόνου και πολύ απλά το "υιοθέτησε" για να αποδώσει σωστά τον χαρακτήρα.  

  2. Τρίχες: Και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν, γενικώς. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά και οι άντρες για το πόσο θα τους πάρει να αποκτήσουν ένα «αξιοπρεπές» μούσι. Επίσης, κορυφαία αναζήτηση ανά τον κόσμο.

  3. Ανατριχιάζουν οι νεκροί;: Ασχέτως του ερεθίσματος που δημιούργησε αυτή την απορία, η απάντηση, είναι πώς, ναι, ανατριχιάζουν.

  4. Μέλι: Το «αν» και το «πότε» χαλάει είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ. Η απάντηση που φαίνεται να εξιτάρει όσους έχουν αυτή την απορία, είναι η πληροφορία ότι μπορεί να φάει κανείς μέλι 3.000 ετών (και βάλε) και να μην πάθει τίποτα. Καλού κακού, ας το ξανα-googl-άρουμε αυτό ή ας ρωτήσουμε έναν ειδικό.

  5. Κουνούπια:  Ναι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές ερωτήσεις αφορούν τις συνέπειες των τσιμπημάτων. Ας πούμε, οι περισσότεροι διερωτώνται στα πόσα τσιμπήματα μπορεί να «στραγγίξει» από αίμα το ανθρώπινο σώμα. Η απάντηση είναι τρομακτική και καθησυχαστική ταυτόχρονα: πρέπει να σε τσιμπήσουν από μία φορά περισσότερα από 1.200.000  κουνούπια για να συμβεί αυτό.


  6. Πορνό:  Ταινίες, φωτογραφίες, πρωταγωνιστές, για όλα υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και μια απορία. Και γι’ αυτό, τα στατιστικά λένε ότι κάθε κανονική σελίδα που ανοίγουμε, αντιστοιχεί σε 5 με τρία «xxx» στο link τους.

  7. Ύπνος / Θερμίδες: Μαζί πάνε αυτά. Και είναι δύσκολο να πειστούμε ότι περισσότερες θερμίδες «καίμε» όταν κοιμόμαστε, παρά όταν βλέπουμε τηλεόραση…

  8. Twitter: Υπάρχει μια ανησυχία για το ποιοι βλέπουν τα tweets μας (τα status μας στο Facebook πάλι δεν φαίνεται να μας απασχολούν). Να, μια διαφωτιστική απάντηση: οι μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με σχετικά κείμενα που φιγουράρουν στον παγκόσμιο ιστό, διαβάζουν περί τα 5.000.000 tweets την ημέρα. Το τι νόημα βγάζουν είναι άλλη ιστορία.

  9. Καμηλοπάρδαλη: Γενικώς, υπάρχουν απορίες για το συγκεκριμένο είδος. Κυρίως, για το πώς ζευγαρώνει. Η απάντηση είναι μάλλον αηδιαστική, αλλά ας είναι καλά η μηχανή αναζήτησης που δεν έχει τέτοια θέματα…

  10. Πλαστικές επεμβάσεις: Μύτες, ζυγωματικά, στήθη, κοιλιές, όλα είναι στο πρόγραμμα. Μαζί με απορίες για τα κόστη, τις παρενέργειες, τις φωτογραφίες με παραμορφωμένους από το (πολύ) νυστέρι celebrities. Σε μία διαγώνια ματιά στη λίστα αποτελεσμάτων εννοείται ότι οι ΗΠΑ είναι η Μέκκα της «μεταμόρφωσης» και ακολουθεί το Μεξικό για τις πιο φθηνές λύσεις. 

 

Ανατριχιάζουν οι νεκροί;  Ασχέτως του ερεθίσματος που δημιούργησε αυτή την απορία, η απάντηση είναι "ναι"

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια