Facebook και Instagram βάζουν τέλος στις ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων

Facebook και Instagram βάζουν τέλος στις ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων Facebook Twitter
Associated Press
0

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters και των New York Times, το Facebook, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Προέδρου Ομπάμα για περιορισμό της διάθεσης και ελεύθερης διακίνησης των όπλων, αποφάσισε να βάλει τέλος στις ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων μεταξύ των χρηστών τόσο μέσω αγγελιών στο Facebook, όσο και στο Instagram.

Ήδη από το 2014, και τα δύο κοινωνικά δίκτυα, είχαν περιορίσει την πρόσβαση σε αγγελίες που αφορούν αγοραπωλησίες όπλων, σε άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ παράλληλα προέτρεπαν τους χρήστες που εξέφραζαν ενδιαφέρον αγοράς να συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων χωρών.

Έτσι, αν και ουσιαστικά ποτέ το Facebook δεν διευκόλυνε την ολοκλήρωση μιας αγοραπωλησίας όπλου από την αρχή έως το τέλος της, όπως συμβάινει με άλλα είδη, είναι εμφανές ότι με την σημερινή κίνηση το κοινωνικό δίκτυο επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί εντελώς από τις ιδιωτικές συναλλαγές με αντικείμενο τα όπλα ή το παραεμπόριό τους, μέσω της πλατφόρμας του.

Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει στο παρελθόν τόσο η Google όσο και το γνωστό σάιτ διεθνών αγγελιών, Craigslist, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την απαγόρευση του Facebook, δεν εμπίπτουν οι επαγγελματίες έμποροι, που διαθέτουν ειδική αδεία εμπορίας όπλων.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM