Ο ιδρυτής του The Pirate Bay δημιούργησε μια 'μηχανή πειρατείας'

Ο ιδρυτής του The Pirate Bay δημιούργησε μια 'μηχανή πειρατείας' Facebook Twitter
0

Ο ιδρυτής του The Pirate Bay, Peter Sunde, που πρόσφατα αποκήρυξε το σάιτ που δημιούργησε πριν από 6 χρόνια, κατασκεύασε το "kopimashin". Μια συσκευή πειρατείας, που δημιουργεί 100 αντίγραφα το δευτερόλεπτο του τραγουδιού 'Crazy' των Gnarls Barkley -περίπου 8 εκατομμύρια κόπιες ημερησίως- προκαλώντας την υποτιθέμενη ζημιά των 10.000.000 δολαρίων στην μουσική βιομηχανία. 

Όπως ανέφερε στο Torrent Freak ο Sunde, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης για την εμπλοκή του σε διάφορες υποθέσεις πειρατείας και hacking, η συσκευή του, κατασκευασμένη με ευτελή ηλεκτρονικά υλικά, μετράει τις κόπιες και υπολογίζει τη "ζημιά" που προκαλεί στο industry και στη συνέχεια στέλνει τις κόπιες για διαγραφή.

Σκοπός της του "kopimashin", το οποίο πρόκειται να παραχθεί σε 12 βερσιόν και να εκτεθεί σε διάφορες γκαλερί ανά τον κόσμο, όπως δήλωσε ο Sunde, είναι να αποδείξει τη ματαιότητα και τον παραλογισμό του επιχειρηματικού μοντέλου της μουσικής βιομηχανίας "το οποίο προσπαθεί να προσδώσει χρηματική αξία σε ψηφιακές κόπιες, οι οποίες δεν απειλούν κανέναν τομέα της".

Δείτε το "kopimashin" εν δράσει:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM