Απεργία την Πρωτομαγιά

Η επόμενη φορετή συσκευή σου μπορεί να είναι ένα tattoo

Η επόμενη φορετή συσκευή σου μπορεί να είναι ένα tattoo Facebook Twitter
0

Ξεχάστε τα έξυπνα ρολόγια και τα fitness bands. Η επόμενη γενιά φορετών συσκευών θα εφαρμόζει επάνω στο δέρμα μας και θα έχει τη μορφή ενός tattoo. Όπως το Tech Tat, η νέα εφεύρεση της αμερικάνικης εταιρείας Chaotic Moon που μπορεί να μετρά όλες τις ζωτικές λειτουργίες του σώματός μας, ερχόμενη σε επαφή με το δέρμα μας.

 

Η εταιρεία που έχει έδρα της το Austin των ΗΠΑ, πειραματίζεται με αγώγιμες μπογιές και ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως φώτα LED, για να δημιουργήσει το Tech tat που μοιάζει με tattoo και το οποίο όταν εφαρμοστεί στο δέρμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση και παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών του χρήστη, όπως τη θερμοκρασία και τους παλμούς της καρδιάς ή για να αποθκεύει δεδομένα όπως τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.

 

Το Tech Tat, μπορεί να φύγει εύκολα με το νερό και τα υλικά του είναι σχετικά προσιτά, δηλώνουν οι δημιουργοί του, που ήδη το έχουν εξελίξει σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι ήδη σε επαφές με εταιρείες για να το βγάλουν σε μαζική παραγωγή, όπως αναφέρει το Quartz.

 

Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης της πρωτοποριακής εφεύρεσης:


Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM