ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

2000 Έλληνες έχουν διεκδικήσει μέχρι σήμερα το «δικαίωμα στη λήθη»

2000 Έλληνες έχουν διεκδικήσει μέχρι σήμερα το «δικαίωμα στη λήθη» Facebook Twitter
0

2.044 Έλληνες έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα αίτημα για διαγραφή του ονόματος τους από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Τα ελληνικά αιτήματα για το περίφημο «δικαίωμα στη λήθη», αφορούν συνολικά 8.788 διευθύνσεις διαδικτύου (URL). Από τα αιτήματα αυτά, η Google έχει ήδη ικανοποιήσει το ένα τρίτο (32,2%), ενώ για τα υπόλοιπα είτε έχει ζητήσει περισσότερες πληροφορίες, είτε απλώς εκκρεμεί η αξιολόγηση τους.

Όσο αφορά την Ευρώπη, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί συνολικά 348.085 αιτήματα, που αφορούν πάνω από 1,23 εκατομμύρια ιστοσελίδες και η Google έχει ανταποκριθεί θετικά στο 42% των αιτημάτων. Τα περισσότερα αιτήματα προέρχονται από τη Γαλλία (73.400) και ακολουθούν Γερμανία (60.200) και Βρετανία (43.100).

Η πλειονότητα των χρηστών έχει ζητήσει τη διαγραφή πληροφοριών στο Facebook και ακολουθούν διαδικτυακοί σύνδεσμοι που παραπέμπουν στο profileengine.com, στο Google Groups, στο YouTube, στο Twitter, στο κοινωνικό δίκτυο Google+ κ.α.

Το «δικαίωμα στη λήθη» δόθηκε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 29 Μαΐου 2014, όταν επέτρεψε στους χρήστες να ζητούν από τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google να καταργούν αποτελέσματα αναζητήσεων, που τους αφορούν προσωπικά και τα οποία κρίνουν ότι είναι ανακριβή, ακατάλληλα, υπερβολικά κ.ά.

Η Google αξιολογεί κάθε αίτημα και μπορεί να αρνηθεί τη διαγραφή, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει το δικαίωμα να λάβει υπόψη το δημόσιο συμφέρον για ενημέρωση, αν π.χ. το αίτημα για «λήθη» προέρχεται από κάποιον που έχει καταδικαστεί για απάτες.

Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα διαγραφής εδώ.

     

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM