Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser

Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser Facebook Twitter
0

Ρίγη στον κόσμο των audiophiles, δηλαδή των φανατικών της αναπαραγωγής ήχου που προσεγγίζει την τελειότητα, προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων ακουστικών της σεράς Orpheus, της ιστορικής, Γερμανικής μάρκας προϊόντων ήχου Sennheiser.

Τα νέα ακουστικά Orpheus, συνεχίζουν την hi-fidelity παράδοση του μοντέλου Orpheus HE90, που κατασκέυασαν οι μηχανικοί της Sennheiser πριν από 25 χρόνια, απαντώντας στην παραγγελία της εταιρείας για τη δημιουργία των τελειότερων ακουστικών που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Τότε, οι μηχανικοί δημιούργησαν 300 μόνο κομμάτια, με τιμή τεμαχίου τα 16.000 δολάρια, τα οποία αποτέλεσαν το αντικείμενο πόθου κάθε φανατικού του ήχου υψηλής πιστότητας.

Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser Facebook Twitter

Τα καινούρια Orpheus, που παρουσίασε μόλις η Sennheiser, χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστούν, με τα υψηλότερα standards, εφαρμόζοντας το διάσημο ηλεκτροστατικό design βάσει του οποίου έχει εγκατασταθεί σε κάθε ακουστικό ένας μικροσκοπικός ενισχυτής Cool Class A MOS-FET, ενώ για να εξασφαλίστεί ο εκμηδενισμός κάθε ήχου που προκαλείται από τις επαφές των κυκλωμάτων, έχουν χρησιμοποιηθεί πολύτιμα μέταλλα. Ο ήχος φτάνει στα ακουστικά περνώντας από 8 συνολικά επεξεργαστές σήματος DAC, που εξασφαλίζουν την ευρύτερη απόκριση συχνοτήτων (8Hz έως 100KHz) που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του ανθρώπινου αυτιού.

Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser Facebook Twitter

Τέλος, ένα μικρό θαύμα της μηχανικής αποτελεί και η βάση των ακουστικών από μάρμαρο, η οποία εκτός από τις λυχνίες του ενισχυτή, φιλοξενεί και σειρά από ποτενσιόμετρα τα οποία προεκτείνονται με μηχανισμό όταν ενεργοποιείται η βάση.

 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω, έχουν και το ανάλογo τίμημα, που στην περίπτωση των Orpheus, αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 55.000 δολαρίων, ενώ η επίσημη κυκλοφορία τους έχει οριστεί για το 2016.

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM