Bloomberg: αφορολόγητες οι συναλλαγές μέσω Bitcoin στην Ευρώπη

Bloomberg: αφορολόγητες οι συναλλαγές μέσω Bitcoin στην Ευρώπη Facebook Twitter
2

Μια σημαντική απόφαση για το εικονικό κρυπτο-συνάλλαγμα Bitcoin έλαβε το ανώτατο δικαστήριο της E.E., αφού με χθεσινή του απόφαση έκρινε ότι οι συναλλαγές με εικονικά νομίσματα θα πρέπει να απαλλάσσονται από τον φόρο προστιθέμενης αξίας με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει και με τα συμβατικά συναλλάγματα σε μετρητά. Γεγονός που -σε νομικό επίπεδο- εξισώνει τις συναλλαγές μέσω Bitcoin με το ευρώ και τα υπόλοιπα συναλλάγματα.

Η απόφαση αυτή ήλθε μετά από προσφυγή στο δικαστήριο του Σουηδού επιχειρηματία Daniel Hedqvist ο οποίος υποστήριξε ότι το ιδιωτικό ανταλλακτήριο που διατηρεί δεν θα έπρεπε να φορολογείται για τις συναλλαγές μέσω του εικονικού κρυπτο-συναλλάγματος.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τους υπέρμαχους του Bitcoin, καθώς σημαίνει ότι οi κάτοικοι της Ευρώπης μπορούν να αγοράσουν Bitcoin με flat χρεώσεις χωρίς να πληρώνουν φόρους για την αγορά τους. Γεγονός που αποτελεί ένα ισχυρό επιχείρημα για τη διεύρυσνη χρήσης κρυπτο-συναλλαγμάτων στις διεθνείς συναλλαγές.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM