Αυτή είναι η ειδοποίηση που δεν θα ήθελε να δει κανένας χρήστης του Facebook

Αυτή είναι η ειδοποίηση που δεν θα ήθελε να δει κανένας χρήστης του Facebook Facebook Twitter
6

Το Facebook λάνσαρε μόλις έναν νέο τύπο ειδοποίησης που σίγουρα κανένας χρήστης δεν θα ήθελε να δει στο timeline του και η οποία εμφανίζεται όταν το κοινωνικό δίκτυο έχει σοβαρές υπόνοιες ότι ο λογαριασμός του έχει πέσει θύμα επίθεσης ή υποκλοπής από χάκερ που δουλεύουν με εντολή κάποιας κυβέρνησης.

Ο Alex Stamos, υπέυθυνος του τμήματος ηλεκτρονικής ασφάλειας του Facebook, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι "αν και η πλατφόρμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενισχύει την ασφάλεια λογαριασμών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις υποκλοπής αποφασίσαμε να ενημερώνουμε τον κάτοχό του εάν πιστεύουμε ακράδαντα ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται κάποια κυβέρνηση ή μυστική υπηρεσία."

Και προσθέτει, "εξαιτίας της περίπλοκης και επικίνδυνης φύσης αυτών των επιθέσεων, ενθαρρύνουμε τους κατόχους των προφίλ, να διαφυλάξουν όλους τους online λογαριασμούς και συναλλαγές τους".

Πάντως η εμφάνιση της παρακάτω ειδοποίησης, υπογραμμίζει ο Stamos, δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχει χακαριστεί το Facebook.

Ιδού πώς δείχνει η νέου τύπου ειδοποίηση του Facebook, στην διαδικτυακή βερσιόν της:

Αυτή είναι η ειδοποίηση που δεν θα ήθελε να δει κανένας χρήστης του Facebook Facebook Twitter
Τech & Science
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM