Τέλος στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ τους βάζουν Google και Microsoft

Τέλος στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ τους βάζουν Google και Microsoft Facebook Twitter
0

Microsoft και Google  αποφάσισαν να τερματίσουν σήμερα την 5ετή δικαστική διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους, με αφορμή 20 συνολικά πατέντες που είχαν κατοχυρωθεί σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας, συγκρούονταν μέσω δικαστικών αγωγών από το 2010, με αφορμή τα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των 20 ευρεσιτεχνιών που βρίσκονται σε προϊόντα όπως το Xbox αλλά και συσκευές κινητής της Motorola Mobility, η οποία ανήκε στην Google μέχρι το 2014, οπότε και πωλήθηκε στην Lenovo, με την Google όμως να διατηρεί τα δικαιώματα χρήσης τους, αναφέρει το Bloomberg.

Αν και οι δύο μεγάλες εταιρείες δεν αποκάλυψαν τους οικονομικούς όρους της μεταξύ τους συμφωνίας, υποσχέθηκαν να συνεργαστούν με στόχο την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στον τομέα των ευρεσιτεχνιών τεχνολογίας.

"Η Google και η Microsoft, συμφώνησαν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένες πατέντες, και ανυπομονούν να δημιουργήσουν από κοινού λύσεις και σε άλλους τομείς, προς όφελος των πελατών τους", καταλήγει η κοινή ανακοίνωσή τους που βάζει τέλος στον μεταξύ τους λεγόμενο "Πόλεμο της Πατέντας".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM