Το instagram δεν θέλει να μοιράζονται οι εικόνες των ανταρτών του PKK ενός φωτογράφου

Το instagram δεν θέλει να μοιράζονται οι εικόνες των ανταρτών του PKK ενός φωτογράφου Facebook Twitter
0

Tο Μάρτιο του 2015, o νεοϋορκέζος φωτογράφος Joey L. ταξίδεψε στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ και τη Συρία προκειμένου να καταγράψει μια σειρά πορτρέτων για ένα εντυπωσιακό προσωπικό πρότζεκτ. O φωτογράφος έστρεψε το φακό της κάμεράς του στις ομάδες Κούρδων ανταρτών που μάχονται στο συριακό εμφύλιο πόλεμο για την ανεξαρτησία και την διεκδίκηση της περιοχής.

Ο Joey πιστεύει πως τα μέσα και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν διαμορφώσει συγκεχυμένη αντίληψη για την πραγματική εικόνα των ανταρτών και είχε δηλώσει πως «Ξεκίνησα για να αποκαλύψω την αλήθεια, ή τουλάχιστον να αποδώσω κάπως καλύτερα την εικόνα από αυτή των πρωτοσέλιδων Τα πορτρέτα έχουν κατά κάποιο μυστήριο τρόπο τη δυνατότητα εξανθρωπισμού ακόμη και των πιο απόμακρων στο θεατή καταστάσεων. Αυτός ήταν και ο στόχος μου με αυτές τις εικόνες.»

 

Το πρότζεκτ δημοσιεύτηκε σε πολύ μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού και έλαβε διθυραμβικές κριτικές, αλλά το instagram είχε άλλη άποψη ως προς τους πρωταγωνιστές. Αποδεικνύεται ότι πολλές από τις φωτογραφίες παραβιάζουν τις πολιτικές της πλατφόρμας, όχι γιατί δείχνουν βία, αλλά επειδή δείχνουν τα μέλη του PKK, μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στις λίστες "τρομοκρατών".

 

Το instagram δεν θέλει να μοιράζονται οι εικόνες των ανταρτών του PKK ενός φωτογράφου Facebook Twitter

 

Ο Joey γράφει πως πολλές από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε αφαιρέθηκαν αφότου δέχτηκε μπαράζ αναφορών από χρήστες οι οποίοι στη συνέχεια του έστελναν μέχρι και απειλές ή του κοινοποιούσαν φωτογραφίες με νεκρούς από τις μάχες.

"Αυτή είναι η ίδια εικόνα που έλαβε πολλές αναφορές φορές και αφαιρέθηκε από το λογαριασμό μου επειδή παραβίαζε τους όρους της κοινότητας . Το instagram έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ό,τι θέλει, και ειλικρινά δεν περιμένω να καθορίσει ποιος είναι «τρομοκράτης»και ποιος δεν είναι. Ωστόσο, αναρωτιέμαι για εκείνους που ανέφεραν τη φωτογραφία. Μια φωτογραφία μπορεί να είναι αφορμή για διάλογο και αντιπαράθεση, αλλά όχι να αποσιωπάται."σχολίασε ο φωτογράφος. Όπως αποκαλύπτει στη συνέχεια ο φωτογράφος, οι εικόνες άλλων ανταρτών που όμως άνηκαν σε μια ομάδα που ονομάζεται YPG, δεν αφαιρέθηκαν μια και δεν βρίσκονται στη διεθνή λίστα με τους τρομοκράτες. Αυτό από μόνο του δείχνει μια αντίφαση, αλλά η ίδια η πλατφόρμα σχολίασε με ανακοίνωσή της πως σύμφωνα με τις οδηγίες της κοινότητας, το instagram είναι ένας χώρος που δεν επιτρέπει τη στήριξη και προβολή ομάδων τρομοκρατίας, εγκλήματος ή βίας και μίσους."

 

Το instagram δεν θέλει να μοιράζονται οι εικόνες των ανταρτών του PKK ενός φωτογράφου Facebook Twitter
Στα αριστερά είναι η γυναίκα - μέλος του PKK της οποίας η φωτογραφία αφαιρέθηκε και στα δεξιά ένας αντάρτης του YPG ο οποίος όμως δεν παραβιάζει τους κανόνες...

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM