Dot: αυτό είναι το πρώτο smartwatch με σύστημα Braille

Dot: αυτό είναι το πρώτο smartwatch με σύστημα Braille Facebook Twitter
0

Επιφανειακά, μπορεί να μοιάζει με ένα συνηθισμένο "έξυπνο" ρολόι, όμως το Dot, είναι το πρώτο ρολόι που διαθέτει ενσωματωμένο μηχανισμό του συστήματος ανάγνωσης Braille για άτομα με προβλήματα όρασης, το οποίο προβάλλει το κείμενο, μέσω μικροσκοπικών ακίδων, στην επιφάνειά του, ώστε να μπορεί να διαβάζεται μέσω της αφής.

Και οι δυνατότητες του Dot δεν περιορίζονται σε αυτό. Η αξιοθαύμαστη εφέυρεση της Νοτιοκορεάτικης startup, μπορεί και μετατρέπει ebooks σε σύστημα Braille και τα 'προβάλλει' στην οθόνη του smartwatch, ώστε να λειτουργεί ως ηλεκτρονικό αναγνωστικό του συστήματος Braille.

Dot: αυτό είναι το πρώτο smartwatch με σύστημα Braille Facebook Twitter

Παράλληλα, το πραγματικά έξυπνο ρολόι, διαθέτει σύστημα εκμάθησης του συστήματος Braille, για όσους δεν το γνωρίζουν, ενώ δεν υπολείπεται σε χαρακτηριστικά από τα συμβατικά smartwatch, αφού διαθέτει ρολόι, ξυπνητήρι, συνδέεται με συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων, έχει σύστημα πλοήγησης με GPS και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth 4.0.

Η ιδέα των δημιουργών του πηγάζει από το γεγονός ότι από τα 285 εκατομμύρια τυφλών, μόνο το 5-10% γνωρίζει ανάγνωση του συστήματος Braille, ενώ μόνο το 1% των βιβλίων που τυπώνονται παγκοσμίως, μεταφράζεται σε αυτό το σύστημα ανάγνωσης. Επιπρόσθετα τα εξειδικευμένα ηλεκτρονικά αναγνωστικά Braille κοστίζουν πάνω από 2.000 δολάρια, και προϋποθέτουν ότι κάποιος γνωρίζει ήδη την ανάγνωσή του για να το χρησιμοποιήσει.

Το Dot, θα ξεκινήσει να δέχεται προπαραγγελίες προς το τέλος του 2015 και η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα 300 δολάρια, όπως αναφέρεται στο επίσημο σάιτ του.

Ακολουθεί το βίντεο παρουσίασης του Dot:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM