Η πατρίδα του Καμασούτρα απαγορεύει το πορνό

Η πατρίδα του Καμασούτρα απαγορεύει το πορνό Facebook Twitter
0

«Η γη που έδωσε στον κόσμο το Καμασούτρα απαγορεύει το πορνό. Τι ειρωνεία!...», είναι ένα από τα σχόλια χρηστών του Twitter στην είδηση ότι οι κορυφαίοι πάροχοι του διαδικτύου στην Ινδία αποφάσισαν να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε 857 σελίδες που περιέχουν ακατάλληλο υλικό.

Όπως αποκαλύφθηκε οι απαγορεύσεις αυτές φέρεται να γίνονται βάσει του άρθρου 69Α του νόμου IT 2000 το οποίος φαίνεται ότι έχει ήδη επηρεάσει παρόχους όπως η Vodafone, η MTNL, η ACT, η Hathway και η BSNL.

"Ορισμένες ιστοσελίδες  βρέθηκαν να μεταδίδουν  αντι-κοινωνικές δραστηριότητες ως υπερσύνδεσμοι, κάποιες από αυτές ήταν πορνογραφικές, έτσι στείλαμε  επιστολές προς τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου για να τους εμποδίσουν. Η δράση έχει αναληφθεί σε σχέση με το άρθρο 79 του νόμου της πληροφορικής, " είπε πηγή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Δεν δόθηκαν επισήμως οι  λόγοι για το μπλοκάρισμα, εκτός από το άρθρο 12 της Τεχνολογίας της Πληροφορίας  που είναι σε ισχύ από το 2009. Σύμφωνα με το άρθρο 12, η κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει δράση  κατά των ISPs που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες αποκλεισμού στο πλαίσιο του νόμου της πληροφορικής. Οι ποινές μπορούν να είναι  έως και επτά χρόνια στη φυλακή.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ