Το Google Maps γνωρίζει που ήσασταν ανά πάσα στιγμή

Το Google Maps γνωρίζει που ήσασταν ανά πάσα στιγμή Facebook Twitter
0

Μια πληροφορία που κράταγε καλά κρυμμένη στα βάθη των ρυθμίσεων της, φέρνει στην επιφάνεια η εφαρμογή Google Maps τόσο στην online εκδοχή της, όσο και στην ομόνυμη εφαρμογή για smarphones: το αρχείο με το Ιστορικό των τοποθεσιών που βρεθήκατε ανά πάσα στιγμή, από τότε που ξεκινήσατε να την χρησιμοποιείτε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Google Maps, κάνει σιγά σιγά διαθέσιμο για όλους του χρήστες του που έχουν κάνει log in με τα στοιχεία τους κι επιτρέπουν να καταγράφεται η τοποθεσία τους, μια νέα ενότητα, ονόματι "Your Timeline", όπου όυτε λίγο ούτε πολύ, σας δείχνει με απίστευτη λεπτομέρεια όλες τις τοποθεσίες που έχετε επισκεφθεί από τότε που κάνετε χρήση της εφαρμογής χαρτών της.

Το Google Maps γνωρίζει που ήσασταν ανά πάσα στιγμή Facebook Twitter

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η υπηρεσία καταγραφής Ιστορικού Τοποθεσίας, λειτουργεί μόνο εφόσον έχετε επιτρέψει στην εφαρμογή να κρατάει αρχείο με τις τοποθεσίες που έχετε επισκεφθεί και οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες  αποκλειστικά για τα μάτια σας και δεν δημοσιοποιούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν έχετε τραβήξει φωτογραφίες με το κινητό σας σε κάποια από τις διαδρομές που έχει καταγράψει η Google, θα εμφανίζονται και αυτές στο Timeline με το Ιστορικό Τοποθεσιών.  

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε ρύθμιση απορρήτου στην Google, μεταξύ των οποίων και την καταγραφή του Ιστορικού τοποθεσίας σας, αρκεί μια επίσκεψη σε αυτό το σύνδεσμο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM