Πονοκέφαλος οι συναλλαγές μέσω του PayPal στην Ελλάδα

Πονοκέφαλος οι συναλλαγές μέσω του PayPal στην Ελλάδα Facebook Twitter
6

 Από το Quartz

Σαν να μην έφταναν όλα τα δεινά, σύμφωνα με το Quartz, οι Έλληνες δεν μπορούν πια να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στο PayPal, εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα εντός των λογαριασμών τους. Σε περίπτωση πάντως που το "πορτοφόλι" του PayPal διαθέτει κάποιο χρηματικό ποσό (αλλά όχι PayPal Credits), παρατηρήθηκε σήμερα Παρασκευή, ότι οι συναλλαγές μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας, γίνονται δεκτές κατά περίπτωση. (Π.χ. η Google έκανε αποδεκτή συναλλαγή μέσω του PayPal, ωστόσο το Facebook την απέρριψε).

Το άρθρο του Quartz, αναφέρει ότι το όριο των χρημάτων που μπορεί ο κόσμος πλέον να βγάλει από τις τράπεζες που εφάρμοσε η καταχρεωμένη κυβέρνηση καθώς διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της, έχει παγώσει πρακτικά την διαδικτυακή υπηρεσία πληρωμής που στηρίζεται στις παραδοσιακές τράπεζες και στις πιστωτικές κάρτες για να μεταφέρει λεφτά.

Σύμφωνα με ένα εκπρόσωπο του PayPal που επικαλείται το δημοσίευμα:

"Εξαιτίας των πρόσφατων αποφάσεων των Ελληνικών αρχών για τα capital controls, η πληρωμή του PayPal  από τους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς όπως και οι  διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από τις κάρτες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα.  Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να  εξυπηρετούμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα στο ακέραιο όπως κάνουμε για πάνω από μια δεκαετία."

 

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν αντικατοπτρίζει προφανώς το γενικότερο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Το γεγονός όμως ότι η επιχείρηση του PayPal έχει λόγο να σταματήσει εκεί, υπογραμμίζει το πόσο η ίδια και άλλες χρηματοοικονομικές τεχνολογικές εταιρείες εξαρτώνται από τα παραδοσιακά όργανα που δημιουργήθηκαν για να διαταράξουν.

 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια παλιού τύπου τράπεζα στην καρδιά κάθε οικονομικής εκκίνησης που προσπαθεί να πετάξει την παλιά φρουρά από τα πράγματα.

 

Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και με το bitcoin. H Coinbase που δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να αγοράσει και να αποθηκεύσει bitcoin στηρίζεται στην Silicon Valley Bank της Santa Clara στην Καλιφόρνια για να μετατρέψει bitcoin σε αμερικάνικα δολάρια ή άλλα νομίσματα παρά την διαφήμιση της εταιρείας ότι με το bitcoin χρησιμοποιείς ένα παγκόσμιο νόμισμα που δεν ελέγχεται από καμία χώρα ή τραπεζική επιχείρηση.

 

Επομένως, παρά το γεγονός πολλές από αυτές τις εταιρείες παρουσιάζονται σαν έναν απαραίτητο ανταγωνιστικό μέσο στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, το κλείσιμο του PayPal στην Ελλάδα μας θυμίζει το πόσο δύσκολο είναι να μην μεσολαβούν καθόλου οι τράπεζες στην ροή του χρήματος.

 

Σημείωση:

Το WWW.LIFO.GR επικοινώνησε με το PayPal και την εταιρεία που εκπροσωπεί τις δραστηριότητες του PayPal στην περιοχή της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μ. Ανατολής οι οποίοι παραπέμπουν το κοινό στο email [email protected] για την επίλυση τυχόν αποριών τους. 

Τech & Science
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Βρε παιδιά, αυτό ήταν αναμενόμενο... Το paypal λειτουργεί κανονικά, εάν έχεις Paypal balance, πουο σημαίνει, εάν έχεις "φορτώσει" με χρήματα το paypal σου, αυτό λειτουργεί κανονικά. Εάν προσπαθήσεις να τραβίξεις χρήματα απο τον λογαριασμό σου, ή απο πιστωτική/χρεωστική κάρτα, τότε, αυτό φυσικό είναι να μή λειτουργήσει, λόγω της άρνησης συναλλαγής από την τράπεζα. Για ακόμα μία φορά, όποιος έχει Paypal balance, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Εαν εχεις υπολοιπο στο Paypal μπορεις να το χρησιμοποιησεις.(το ιδιο ισχυει και στην Paysafe)Δεν μπορεις να προσθεσεις χρηματα στο Paypal με ελληνικη καρτα λογω των περιορισμων.(ομοιως και η Paysafe δεν εκδιδει νεα pin).
αν εχω λεφτά στο paypal δεν μπορώ να τα μεταφέρω σε τράπεζα του εσωτερικού - πιθανως να μπορέις, αλλά γιατί να το κάνεις. επίσης δεν ξερω αν επεξεργλαζονται σε αυτή τη φάση εισερχόμενα εμβάσματα.ή να κάνω μια πληρωμή σε εξωτερικό - μπορείς με υπόλοιπο που έχεις μέσαή Έλλάδα - δε ξέρω
Εάν έχεις Paypal balance, ή όπως λές "έχω λεφτά στο Paypal, τότε μπορείς να κάνεις κανονικά συναλλαγές, εντός και εκτός Ελλάδας. Μπορείς ακόμα να αποσύρρεις χρήματα στον λογαριασμό σου στην Ελληνική τράπεζα για να βγάζεις το 60άρι ή 50άρι. Δέν μπορείς όμως να φορτώσεις το Paypal σου από τράπεζα πλέον, ούτε να κάνεις αγορές χρεώνωντας τον τραπεζικό σου λογαριασμό ή την πιστωτική/χρεωστική σου κάρτα.