Δημόσια συγγνώμη για τον ρατσιστή αλγόριθμό της ζήτησε η Google

Δημόσια συγγνώμη για τον ρατσιστή αλγόριθμό της ζήτησε η Google Facebook Twitter
1

H Google έσπευσε να απολογηθεί δημοσίως σήμερα, μετά από ένα σοβαρότατο λάθος της στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπων με το οποίο εξοπλίζει την νέα της εφαρμογή Google Photos, το οποίο επισήμανε αυτόματα ένα ζευγάρι αφροαμερικανών ως 'γορίλλες'.

Μάλιστα, το λάθος συνεχίστηκε αφού μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας ομαδοποίησε τις φωτογραφίες τους και δημιούργησε ένα άλμπουμ με το ίδιο όνομα.

Ο νεοϋορκέζος χρήστης αμέσως έστειλε το πρόβλημα στην Google, ρωτώντας με τι πρότυπα μαθαίνει ο αλγόριθμός της να ξεχωρίζει πρόσωπα στις φωτογραφίες, και η απάντηση ήταν ότι η Google τεστάρει τους αλγορίθμους αναγνώρισης προσώπων σε άτομα όλων των φυλών και των χρωμάτων, προσθέτοντας ότι "αυτό που συνέβη είναι 100% NOT OK".

Προκειμένου να αποσοβηθεί μια μεγάλης έκτασης επικοινωνιακή κρίση, εκπρόσωπος της Google δήλωσε "Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και λυπούμαστε ειλικρινά για το συμβάν. Αναλαμβάνουμε άμεση δράση ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση τέτοιου είδους αποτελεσμάτων. Σαφώς υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα που πρέπει να γίνει με την αυτόματη επισήμανση εικόνων, και αναζητούμε λύσεις ώστε να αποτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων λαθών στο μέλλον", αναφέρει το RT στο δημοσίευμά του. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια