Κομισιόν: τέλος στις χρεώσεις Roaming από το 2017

Κομισιόν: τέλος στις χρεώσεις Roaming από το 2017 Facebook Twitter
1

Κατόπιν σχετικής εισήγησης του 2013, η Κομισιόν συμφώνησε να βάλει τέλος στις διεθνείς χρεώσεις περιαγωγής -roaming- κινητής τηλεφωνίας, εντός των ορίων της ΕΕ έως τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Έχοντας ήδη καταφέρει να μειώσει κατά πολύ τις χρεώσεις Ροαμινγ που αφορούν σε κλήσεις, ανταλλαγή SMS και χρήση mobile Internet, από το 2007, η χθεσινή συμφωνία εξασφαλίζει ότι οι πολίτες που θα ταξιδεύουν εντός χωρών της ΕΕ, θα χρεώνονται τις διεθνείς κλήσεις, την ανταλλαγή SMS και το σερφάρισμα μέσω κινητού από δίκτυα κινητής, σαν να βρίσκονται στη χώρα τους.

Παράλληλα η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή και διεύρυνση των αρχών της διαδικτυακής ουδετερότητας (Net Neutrality)  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει ισόποση κατανομή του bandwidth σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Και τα δύο σημεία της συμφωνίας, θα αρχίσουν να τίθενται σε εφαρμογή από τον Μάρτιο του 2016 οπότε και θα ξεκινήσει η γενικότερη αναδιάρθρωση των κανονισμών για τις τηλεπικοινωνίες εντός της ΕΕ. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια