Απεργία την Πρωτομαγιά

Γερμανία: απαγορεύεται η πώληση "ενηλίκων" ebooks πριν τις 10 το βράδυ

Γερμανία: απαγορεύεται η πώληση "ενηλίκων" ebooks πριν τις 10 το βράδυ Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία '50 Αποχρώσεις του Γκρι'.
0

Ένας νόμος που ίσχυε από το 2002 για τα βιβλία και τις ταινίες ενήλικου περιεχομένου, επεκτείνεται και στα ebooks, απαγορεύοντας την πώλησή τους πρίν τις 10 το βράδυ και μετά τις 6 το ξημέρωμα, αναφέρει ο Independent.

Ο εν λόγω νόμος με ονομασία "Υπερ της προστασίας νεανικών media" (Jugendmedienschutz-Staatsvertrag) του 2002, ο οποίος απαγορεύει την προβολή ταινιών πορνό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την απαγόρευση πώλησης βιβλίων ή ταινιών ερωτικού ή βίαιου περιεχομένου, άφηνε ανοιχτό ένα παραθυράκι που επέτρεπε την προβολή ή πώληση τους μεταξύ 10 το βράδυ και 6 το πρωί. Περίοδο κατά την οποία θα επιτρέπεται πλέον η πώληση ebooks. Κάτι όμως που θεωρείται ανέφικτο, αφού στο Internet μπορεί ο καθένας να πραγματοποιήσει αγορές καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, χωρίς περιορισμούς.

Πάντως, μέχρι στιγμής, κανένα από τα μεγάλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που διαθέτουν online και τέτοιου είδους βιβλία, μεταξύ των οποίων και η Amazon, δεν έχει επιβάλλει κάποιο περιορισμό στις πωλήσεις παρόλο που ο νόμος προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 500.000 ευρώ.

Η παράδοξη διεύρυνση του εν λόγω νόμου και στα ηλεκτρονικά βιβλία, προκλήθηκε μετά από νομικές κινήσεις κατά της ελεύθερης πώλησης του βιβλίου Schlauchgelüste ("Οι πόθοι του καλσόν") που παρουσιάζει τα απομνημονεύματα ενός διεμφυλικού ατόμου και έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM