ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

New York Times: απαγορεύτηκε στο προσωπικό η πρόσβαση της homepage από PC

New York Times: απαγορεύτηκε στο προσωπικό η πρόσβαση της homepage από PC Facebook Twitter
1

Ένα ιδιόμορφο "πείραμα" ξεκινά τη Δευτέρα για όλο το προσωπικό της ιστορικής εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το TheNextWeb.

Όλοι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, έλαβαν ένα email από τη διοίκηση το οποίο τους πληροφορεί ότι από την Δευτέρα 15 Ιουνίου, μπλοκάρεται η πρόσβαση στην homepage του σάιτ από υπολογιστές γραφείου (Mac και PC). Προκειμένου να προσπελάσουν το περιεχόμενο τoυ www.nytimes.com οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το smartphone ή το tablet τους, σύμφωνα με το memo της διοίκησης.

Ο λόγος αυτής της ενέργειας, όπως εξηγείται στο σημείωμα, είναι να αντιληφθεί το προσωπικό της εφημερίδας, τη βαρύνουσα σημασία της χρήσης των mobile συσκευών στην κατανάλωση περιεχομένου που δημοσιεύει η εφημερίδα, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά, πάνω από τις μισές επισκέψεις που δέχεται το σάιτ των NYT προέρχονται από smartphones και tablets.

New York Times: απαγορεύτηκε στο προσωπικό η πρόσβαση της homepage από PC Facebook Twitter

Η κίνηση των New York Times, στοχεύει επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην συγκέντρωση ακόμα περισσότερων βλεμμάτων στην εκδοχή του σάιτ για mobile συσκευές, από το εσωτερικό του οργανισμού, ώστε να προτείνουν τυχόν ιδέες ή αλλαγές που θα κάνουν την εμπειρία θέασής του, ακόμα πιο ελκυστική.

Κίνηση που αναλυτές χαρακτηρίζουν "πανέξυπνη" τόσο για το μέλλον του σάιτ όσο και για το μέλλον της εφημερίδας.

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM