Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Amazon

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Amazon Facebook Twitter
0

H Κομισιόν κίνησε την επίσημη διαδικασία αντιμονοπωλιακής έρευνας που αφορά στις συμφωνίες διανομής ηλεκτρονικών βιβλίων που έχει συνάψει η Amazon με εκδοτικούς οίκους, επί ευρωπαϊκού εδάφους. 

Στο επίκεντρο της έρευνας, αναφέρει η ανακοίνωση της κομισιόν, βρίσκονται οι ρήτρες των συμβολαίων της Amazon με τους εκδοτικούς οίκους οι οποίες, σύμφωνα με τις υποψίες της ΕΕ, τους επιβάλλουν να αποκαλύπτουν στην Amazon, τους όρους συμφωνιών των εκδοτών με ανταγωνιστές της κορυφαίας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. Γεγονός που παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί θεμιτού ανταγωνισμού. 

"Η Κομισιόν εκφράζει υπόνοιες ότι τέτοιες ρήτρες μπορεί να βάζουν σε μειονεκτική θέση άλλους διανομείς ηλεκτρονικών βιβλίων έναντι της Amazon, ιδίως όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών" αναφέρει το κείμενο της ανακοίνωσης της Κομισιόν.

Η επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της πως "είναι καθήκον μου να διασφαλίσω πως οι συμφωνίες της Amazon με τους εκδοτικούς οίκους δεν βλάπτουν το καταναλωτικό κοινό και η έρευνά μας θα δείξει κατά πόσο οι υπόνοιές της Κομισιόν ευσταθούν ή όχι". 

Σε αντίστοιχη έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2012 είχαν βρεθεί στο στόχαστρο οι συμφωνίες της Apple με τέσσερεις εκδοτικούς οίκους, που είχε σαν αποτέλεσμα τη λύση των συμβολαίων τους με την εταιρεία εξαιτίας των αυξημένων τιμών των e-books.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
«Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Τech & Science / «Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Δεν είναι κάτι νέο ότι οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν τον καρκίνο, αλλά πιθανώς θα περάσουν χρόνια μέχρι να εμφανιστούν απαντήσεις σχετικά με τον Covid και τον καρκίνο
NEWSROOM
ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM