Έρχονται τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο αλκοτέστ

Έρχονται τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο αλκοτέστ Facebook Twitter
0

Τα "έξυπνα" αυτοκίνητα του μέλλοντος μπορεί να αρνούνται να ξεκινήσουν εάν αντιληφθούν ότι ο οδηγός είναι πιωμένος ή έχει ξεπεράσει το νόμιμο επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ, υποστηρίζει δημοσίευμα του Guardian.

Το σενάριο αυτό στηρίζεται στην ενσωμάτωση μιας νέας τεχνολογίας αλκοτεστ που θα συνδέεται με το σύστημα εκκίνησης του αυτοκινήτου, την οποία εξετάζει η αμερικανική υπηρεσία ασφαλούς οδήγησης σε συνεργασία με τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (Ford, General Motors και Volkswagen).

Το διακριτικό αλκοτέστ, που παρουσίασε η υπηρεσία, θα λειτουργεί μέσω ενός ειδικού σένσορα που θα ανιχνεύει το ποσοστό αλκοόλ μέσω ανάλυσης της αναπνοής, αλλά και με έναν αισθητήρα υπερύθρων στο μπουτόν εκκίνησης του αυτοκινήτου. Εάν τα επίπεδα αλκοόλ που θα ανιχνεύει το σύστημα, υπερβαίνουν το μέγιστο επιτρεπτό όριο, τότε το αυτοκίνητο θα αρνείται να ξεκινήσει. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίναι ακόμα γνωστό το πότε θα εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία και αν θα είναι ανάμεσα στον υποχρεωτικό εξοπλισμό του οχήματος, πάντως, σημειώνεται ότι η Toyota ήδε εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια για την τελειοποίηση ενός παρεμφερούς συστήματος.

 

Παρακολουθήστε το νέο σύστημα "προσωπικού αλκοτέστ", στο βίντεο που ακολουθεί:


Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM