Ο μισός πληθυσμός της Γης θα είναι online έως τα τέλη του 2015

Ο μισός πληθυσμός της Γης θα είναι online έως τα τέλη του 2015 Facebook Twitter
1

Μέχρι τα τέλη του 2015, τουλάχιστον 3,2 δισεκατομμύρια κάτοικοι της Γης θα είναι online σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), υπηρεσίας που υπάγεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της Γης είναι στα 7,2 δισεκατομμύρια τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς θα είναι δικτυωμένοι, σύμφωνα με την έκθεση. Από τα 3,2 δισεκατομμύρια, τα 2 δισ. προέρχονται από τον ανεπτυγμένο ή τον αναπτυσσόμενο κόσμο, ενώ μόνο 89 εκατομμύρια θα βασίζονται σε χώρες όπως το Νεπάλ και η Σομαλία. Χώρες που η ITU χαρακτηρίζει ως "λιγότερο ανεπτυγμένες".

Η έκθεση σίνει έμφαση στην διεύρυνση διείσδυσης του διαδικτύου τα τελευταία 15 χρόνια, συγκρίνοντας τους παραπάνω αριθμούς με το έτος 2000 όταν ο πληθυσμός της Γης που ήταν online, έφτανε μόλις τα 400 εκατομμύρια, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Ο μισός πληθυσμός της Γης θα είναι online έως τα τέλη του 2015 Facebook Twitter

Παράλληλα η έκθεση καταγράφει και την εκρηκτική άνοδο που παρουσιάζει η χρήση του κινητού τηλεφώνου, σημειώνοντας ότι έως το τέλος του έτους θα υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια ενεργές συνδέσεις κινητών, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην κορυφή με το 78% του πληθυσμού τους να μπαίνει στο internet μέσω smartphone.

Ολόκληρη η έκθεση του ITU είναι διαθέσιμη σε αυτό το σύνδεσμο.

  

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια