ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H Microsoft φέρνει την ψηφιακή βοηθό Cortana στο Android και το iOS

H Microsoft φέρνει την ψηφιακή βοηθό Cortana στο Android και το iOS Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σύσσωμου του τεχνολογικού ρεπορτάζ, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, ότι πρόκειται να φέρει την πολυσυζητημένη ψηφιακή βοηθό της Cortana, που ήδη υπάρχει σε συσκευές με Windows, σε κινητά με λειτουργικά Android και iOS. 

Η Cortana θα έρθει ως application και για τους δύο τύπους λειτουργικού και θα επιτρέπει την υπαγόρευση σημειώσεων μέσω αναγνώρισης φωνής, θα υπενθυμίζει τις πτήσεις και θα παρέχει πληροφορίες για τον καιρό και θα κάνει αναζητήσεις στο Internet, με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στα κινητά με Windows, προσπαθώντας να οργανώσει τη ζωή των κατόχων τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η νέα βερσιόν της Cortana, που θα κάνει την εμφάνισή της για Android στα τέλη Ιουνίου, και λίγο αργότερα για iOS, δεν θα έχει τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες που έχει στα Windows Mobile, αφού τα άλλα λειτουργικά δεν επιτρέπουν την πλήρη ενσωμάτωσή της, όμως η Microsoft θεωρεί ότι θα αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό εάν κάποιος διαθέτει PC με λειτουργικό Windows 10.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο της Microsoft:

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM