To Facebook ανοίγει το πρόγραμμα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο internet.org

To Facebook ανοίγει το πρόγραμμα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο internet.org Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Mark Zuckerberg, ιδρυτή του Facebook, το φιλόδοξο project του, internet.org που επιτρέπει την δωρεάν πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό online υπηρεσιών, αλλά και την παροχή ασύρματου internet από αέρος, προτίθεται να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερες εταιρείες, online υπηρεσίες και ιστοσελίδες στο πρόγραμμα «free mobile data».

Η ανακοίνωση του Zuckerberg που συνοδεύτηκε και από το παρακάτω βίντεο, έρχεται στον απόηχο διαμαρτυριών που κατηγόρησαν την πρωτοβουλία internet.org για καταπάτηση των αρχών της διαδικτυακής ουδετερότητας (Net Neutrality), αφού παρέχει επιλεκτική πρόσβαση σε σάιτ και υπηρεσίες, έναντι άλλων. 

Ο Zuckerberg πάντως, υπερασπίστηκε το internet.org αναφέροντας ότι "δεν είναι βιώσιμη παροχή πλήρους πρόσβασης στο internet εντελώς δωρεάν και τόνισε ότι κανείς πάροχος δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά κάτι τέτοιο." Ο ιδρυτής του Facebook, θεωρεί βιώσιμη την δωρεάν παροχή μιας απλής υπηρεσίας που θα χρησιμοποιεί λιγότερα δεδομένα και μπορεί να λειτουργεί και σε λιγότερο εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα επιτρέπει στους συνδρομητές συνεργαζόμενων δικτύων να χρησιμοποιούν ένα μπουκέτο βασικών online υπηρεσιών χωρίς πρόσθετες χρεώσεις και ήδη λειτουργεί σε πολλές χώρες όπως η Ζάμπια, η Γκάνα, η Κολομβία, η Γουατεμάλα, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες.

Παρακολουθήστε το βίντεο της ανακοίνωσης του Mark Zuckerberg:

Earlier today we announced we're expanding Internet.org to give people around the world even more choice of free basic...

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, May 4, 2015
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM