Ο Elon Musk αποκάλυψε την Tesla Energy

Ο Elon Musk αποκάλυψε την Tesla Energy Facebook Twitter
2

O πολυπράγμων επιχειρηματίας Elon Musk, ο πρόεδρος της εταιρείας TESLA που έφερε την επανάσταση στο χώρο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υψηλων αποδόσεων και ιδιοκτήτης της SpaceX που υπόσχεται μια νέα προσέγγιση στο χώρο των διαστημικών αποστολών, αποκάλυψε εχθές την Tesla Energy.

Η Tesla Energy, είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγάλης κλίμακας για σπίτια κι επιχειρήσεις που αποθηκεύει ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο και άλλες πηγές πράσινης ενέργειας και εξοικονομεί ηλεκτρισμό ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί την ενεργειακή τους αυτάρκεια.

Το σύστημα της Tesla έρχεται σε δύο βερσιόν. Μια για οικιακή χρήση που ονομάζεται Tesla Powerwall και μια για επιχειρήσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα, ονόματι Tesla Powerpack.

Η νέα εφεύρεση, που πρόκειται να διατεθεί το 2016 σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Γερμανία, εξοικονομεί χρήματα αφού φορτίζεται κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής ζήτησης σε ηλεκτρισμό και μετά παρέχει αυτή την ενέργεια σε περιόδους υψηλής ζήτησης, άρα και υψηλών χρεώσεων. Παράλληλα, η μπαταρια της Tesla, αποθηκεύει την ενέργεια που παράγουν φωτοβολταϊκά συστήματα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, απεξαρτώντας στην ουσία σπίτια και επιχειρήσεις από την κύρια παροχή ρεύματος.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω tweet του Elon Musk, ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της Tesla Energy και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες στον ακόλουθο σύνδεσμο από το επίσημο σάιτ της Tesla.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κατσε ρε γαμωτο, δηλαδη ενας δισεκατομμυριουχος τελικα θα σωσει τον πλανητη, κι εμεις που φαγαμε τα νειατα μας φτιαχνοντας αυτονομα στεκια και αυτοδιαχειριζομενες συλλογικοτητες, τιποτα;
Ειμαι κατενθουσιασμένη. Το power wall (θα κοστίζει μόλις $3.500 και η διάθεσή του ξεκινάει το φθινόπωρο) θα βοηθήσει τόσο στη τσέπη του νοικοκυριού όσο και στη προστασία του πλανήτη (the big pic). Πόσο ωραία ιδέα να χρησιμοποιεί κάνεις την ηλιακή ενέργεια κατευθείαν στο σπίτι του χωρις να χρειάζεται να τη πουλήσει πρώτα. Πολύ ευχάριστη η παρουσίαση του Musk (<- ❤️) Μη διαβάσετε μόνο το άρθρο, δείτε και το video!