To λογότυπο του Android ουρεί στο λογότυπο της Apple στο Google Maps

To λογότυπο του Android ουρεί στο λογότυπο της Apple στο Google Maps Facebook Twitter
1

[UPD 18:40 Η Google μετά την τεράστια δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα, επενέβη και διέγραψε την εικόνα, η οποία παρέμεινε για πάνω από 5 ώρες ενεργή και εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου]

Μια εικόνα που δείχνει το λογότυπο του λειτουργικού Android να ουρεί επάνω στο λογότυπο της Apple, εθεάθη στο Google Maps, και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Rawalpindi σε περιοχή του Πακιστάν.

Όσο εξωφρενικό κι αν φαίνεται, η εικόνα -που εμφανίζεται μόνο στο map view των χαρτών της Google- την οποία ανακάλυψε το σάιτ Cult of Android, βρίσκεται ακόμα online την ώρα που γράφεται το άρθρο, ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση ή αντίδραση από την Google. 

 

Πάντως, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Guardian, κατά πάσα πιθανότητα η προσθήκη τόσο της παραπάνων εικόνας όσο και μιας φράσης ακόμα, που βρίσκεται "θαμμένη" ορισμένα χιλιόμετρα πιο κάτω στην ίδια περιοχή, αποτελούν κριτική στην διαδικασία έγκρισης από την Google, όταν κάποιος προσπαθεί να προσθέσει καινούρια στοιχεία στους χάρτες της.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί προ λίγων ημερών, όταν κάποιος χρήστης των Google Maps, είχε τοποθετήσει το κρυσφύγετο του πρώην πράκτορα της NSA και καταζητούμενου για τις αποκαλύψεις του, Edward Snowden, στον προθάλαμο του Λευκού Οίκου στην Washington DC.

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια