Ελβετία: ταχυδρομικά drones ξεκινούν να μοιράζουν δέματα τον Ιούλιο

Ελβετία: ταχυδρομικά drones ξεκινούν να μοιράζουν δέματα τον Ιούλιο Facebook Twitter
Tο μοντέλο Matternet One που θα ξεκοινήσει τη διανομή δεμάτων μέσω των ελβετικών ταχυδρομείων
1

Από τον ερχόμενο Ιούλιο τα ελβετικά ταχυδρομεία ξεκινούν την δοκιμαστική εφαρμογή διανομής αλληλογραφίας και δεμάτων βάρους έως ενός κιλού, μέσω μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων. Τα γνωστά πλέον drones.

Το πιλοτικό πρόγραμμα διανομής μέσω drones, των κρατικών ταχυδρομείων της Ελβετίας θα χρησιμοποιήσει τα cargo drones ONE, της εταιρείας Matternet, τα οποία θα μεταφέρουν, δοκιμαστικά, μικρά δέματα που περιέχουν έγγραφα ή φάρμακα, για μια απόσταση 20 χιλιομέτρων. 

Το δημοσίευμα του Engadget αναφέρει ότι τα ελβετικά ταχυδρομεία θέλουν με αυτό τον τρόπο να εξερευνήσουν όλες τις νέες προοπτικές που ανοίγονται με την νέα τεχνολογία αλλά και να εξετάσει το νομικό πλαίσιο και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα drones πριν διευρύνουν τη χρήση τους. Οι δοκιμαστικές πτήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της εταιρείας Matternet, που έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στην παράδοση αγαθών στην Αϊτη, πρόκειται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο. 

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Matternet, Ανδρέας Ραπτόπουλος, δήλωσε "Είμαστε κατενθουσιασμένοι που δραστηριοποιούμαστε στην Ελβετία, μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες χώρες του κόσμου". 

Παρακολουθήστε μια από τις παραδόσεις αγαθών μέσω drone της Matternet, στην Αϊτή: 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να γιατί δίνουν μόνο συμβάσεις μικρή χρονική διάρκειας, γιατί μάλλον μακροπρόθεσμα θα αντικατασταθούμε από ρομπότ. Προβλέπω να μεγαλώνει και η ανεργία στην Ελβετία. Α, όχι αναιρώ! Μπορεί να μετεκπαιδευθούν σε τεχνικούς των drones οι νυν ταχυδρόμοι.