H Google επιτρέπει πλέον το κατέβασμα όλων των αναζητήσεών σας

H Google επιτρέπει πλέον το κατέβασμα όλων των αναζητήσεών σας Facebook Twitter
3

Μια νέα παροχή είναι διαθέσιμη, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, από την Google μέσω της οποίας έχετε πλέον τη δυνατότητα να κατεβάσετε ένα αρχείο με ολόκληρο το ιστορικό των αναζητήσεων που κάνατε στην search engine της.

Όπως αναφέρει ο Independent, από σήμερα κάθε χρήστης της Google μπορεί να επισκεφθεί την (καλά κρυμμένη) σελίδα "ιστορικού" της υπηρεσίας, κι από εκεί με ένα κλικ στις ρυθμίσεις λογαριασμού, που συμβολίζεται με ένα γρανάζι στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας, να επιλέξουν "λήψη".

Εάν επιλέξετε να κατεβάσετε το αρχείο, η Google στέλνει μια προειδοποίηση ότι το αρχείο περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και στη συνέχεια ξεκινά να συλλέγει και να ταξινομεί όλες τις αναζητήσεις που έχετε κάνει ποτέ στη μηχανή αναζήτησης - με δεδομένο ότι είχατε κάνει log in με τα στοιχεία σας. Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή δεδομένων, λαμβάνετε ένα email που περιέχει το link απ' όπου μπορείτε να κατεβάσετε το ενιαίο αρχείο αναζητήσεών σας, χωρισμένες ανά τρίμηνο, σε μορφή .zip.

Η εν λόγω ενέργεια, εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής της ονόματι Google Takeout, που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να κατεβάσουν αρχεία με όλα τα δεδομένα που έχει κατά καιρούς συλλέξει η εταιρεία, στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει να τερματίσει τη χρήση των υπηρεσιών της.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια