Έρχονται τα μικρόφωνα - φορτιστές για smartphones

Έρχονται τα μικρόφωνα - φορτιστές για smartphones Facebook Twitter
1

Πως θα σας φαινόταν εάν απλά φωνάζατε στο κινητό σας, για να φορτίσετε τη μπαταρία του;

Επιστήμονες παρουσίασαν μόλις μια επαναστατική μέθοδο μερικής φόρτισης της μπαταρίας του smartphone, η οποία μετατρέπει τα ηχητικά κύματα της φωνής και των εξωτερικών ήχων σε ενέργεια, μέσω ενός λεπτότατου μικροφώνου σε μέγεθος γραμματοσήμου.

 

Σύμφωνα με το New Scientist, oι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Georgia, στις ΗΠΑ, παρουσίαζαν ένα πολύ λεπτό τύπο μικροφώνου που εκμεταλλεύεται τις δονήσεις που του προκαλούν τα ηχητικά κύματα της φωνής, αλλά και οι περιβάλλοντες ήχοι που λαμβάνει η συσκευή.

Ο νέος τύπος μικροφώνου - φορτιστή

Το μικρόφωνο που αποτελείται από δύο λεπτές επιφάνειες χαλκού και teflon, παράγει ενέργεια από την τριβή των δύο υλικών όταν αυτά πάλλονται από την λήψη ηχητικών κυμάτων.

 

Η παραγόμενη ενέργεια, μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι αρκετή για να φορτίσει εν μέρει, τη μπαταρία του κινητού, υποστηρίζουν οι εμπνευστές του, ενώ εξαρτάται από το μέγεθος του μικροφώνου το οποίο θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής που θα το ενσωματώνει.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Υπέροχη δημιουργία,έχω μπροστά μου την εικόνα αντροπαρέας να αφήνει τα τηλέφωνά της όσο κοντύτερα γίνεται στο τραπέζι των γυναικών.Οι μερικές φορτίσεις θα γίνονται ταχύτατα...