Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία

Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία Facebook Twitter
11

Ένα φεμινιστικό κύμα έπληξε την Ισλανδία με προτεταμένα γυναικεία στήθη στο Twitter και στα άλλα social media  στο πλαίσιο του  #freethenipple, μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από μία φοιτήτρια την  Boel Sigridur Guðbrandsdóttir, η οποία θέλησε να διαμαρτυρηθεί κατά της πολιτικής του Facebook και του Instagram να δημοσιεύουν γυμνές φωτογραφίες.

Όταν η Boel επικρίθηκε για τη δημοσίευση των τόπλες φωτογραφιών του εαυτού της στο Twitter, η online κοινότητα έσπευσε να απαντήσει, δημοσιεύοντας τόπλες φωτογραφίες.

Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία Facebook Twitter

Η ίδια η Boel, πρόεδρος φεμινιστικής οργάνωσης στο Πανεπιστήμιό της έσπευσε να δηλώσει ότι "Ο στόχος μου είναι απλά να προωθήσω την περαιτέρω ισότητα των φύλων. Οι γυμνόστηθες γυναίκες παραμένουν ταμπού στην κοινωνία και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Τα στήθη δεν είναι τα γεννητικά όργανα και εμείς απλά θέλουμε να γιορτάσουμε  το σώμα μας ".

 

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων γιορτάστηκε μάλιστα στις 26 Μαρτίου η «Ημέρα της Ελεύθερης Θηλής», στο πανεπιστήμιο της αλλά και σε άλλα κατώτερα και ανώτερα κολλέγια της Ισλανδίας.  «Ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες στο σχολείο, μαθήτριες και καθηηγήτριες, να μην φορούν σουτιέν αυτή την ημέρα. Τα αγόρια μπορεί επίσης να ανοίξουν τρύπες στα μπλουζάκια τους και με αυτό τον τρόπο να δείχνουν τις θηλές τους, "δήλωσε η Boel.

Μεταξύ των γυναικών που στήριξαν  την πρωτοβουλία και δημοσίευσαν φωτογραφίες με γυμνό το πάνω μέρος είναι και η τηλεοπτική προσωπικότητα Margret Erla Maack αλλά και η βουλευτής Björt Ólafsdóttir που ανέβασε την φωτό στο Twitter γράφοντας: «Αυτό εδώ είναι για τη σίτιση των βρεφών».

Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία Facebook Twitter
Τech & Science
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM