WSJ: Η Wi-Fi Barbie θα κατασκοπεύει τα παιδιά

WSJ: Η Wi-Fi Barbie θα κατασκοπεύει τα παιδιά Facebook Twitter
0

Το νέο μοντέλο "Hello Barbie" της εταιρείας Mattel, που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες σε διεθνή έκθεση παιχνιδιών, το οποίο έχει τη δυνατότητα να συνδέεται μέσω Wi-Fi στο Internet και να συνομιλεί με τα παιδιά, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών οργανώσεων προστασίας της ιδωτικότητας.

Το νέο μοντέλο της εμβληματικής κούκλας που η εταιρεία πλάσαρε ως την πρώτη διαδραστική κούκλα στην ιστορία, χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνωρισης φωνής, παρεμφερή με αυτή των συσκευών της Apple η οποία της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται τι της λέει ένα παιδί και να ανταποκρίνεται αναλόγως, μιμούμενη ένα κανονικό διάλογο.

Παρά τις ελπίδες της εταιρείας να αναζωογονήσει τις πεσμένες πωλήσεις της με το νέο μοντέλο, πολλές οργανώσεις θεωρούν αδιανόητο το γεγονός ότι η Barbie θα μπορεί μέσω Wi-Fi να στέλνει τη φωνή του κάθε παιδιού και ενδεχομένως τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, σε εταιρείες που θα την αναλύουν για να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο της κούκλας. Κάτι το οποίο παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια της ιδιωτικότητας και δη σε ένα ανήλικο κοινό.

Εκπρόσωπος της εταιρείας εις απάντηση των παραπάνω, δήλωσε ότι τα δεδομένα φωνής θα συλλέγονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την βελτίωση του προϊόντος.

Ας μην ξεχνάμε πάντως, αναφέρει στον Guardian εκπρόσωπος της καμπάνιας "Commercial-Free Childhood" (παιδική ηλικία μακριά από διαφημίσεις) ότι τα παιδιά θα μιλούν αποκλειστικά σε μια εταιρεία κολοσσό, που αποκλειστικό στόχο έχει το κέρδος.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Gen Z στο TikTok θέλει πίσω το BlackBerry: Η «νοσταλγία της τεχνολογίας» στα social media

Τech & Science / Η Gen Z στο TikTok θέλει πίσω το BlackBerry: Η «νοσταλγία της τεχνολογίας» στα social media

Οι χρήστες ανακαλούν τη φυσική αίσθηση του πληκτρολογίου, το trackball κάτω από τον αντίχειρα, αλλά κυρίως τη μνήμη μιας εποχής όπου το τηλέφωνο ήταν «εργαλείο» και όχι παράθυρο σε μια ψηφιακή πραγματικότητα χωρίς παύση
LIFO NEWSROOM
Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που προτείνει νέα προσέγγιση στην εκτίμηση σεισμικού κινδύνου

Τech & Science / Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που προτείνει νέα προσέγγιση στην εκτίμηση σεισμικού κινδύνου

Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία της παλαιοσεισμολογίας στην κατανόηση του φαινομένου των σεισμών και επιχειρεί να κατανοήσει καλύτερα τη σεισμική ωριμότητα (και συμπεριφορά) των ρηγμάτων
LIFO NEWSROOM
Εθιστικό «συμπλήρωμα» με την ονομασία «ηρωίνη του βενζινάδικου» διακινείται παράνομα και προκαλεί σοβαρά περιστατικά

Τech & Science / Εθιστικό «συμπλήρωμα» με την ονομασία «ηρωίνη του βενζινάδικου» διακινείται παράνομα και προκαλεί σοβαρά περιστατικά

Το φαρμακευτικό μόριο τιανεπτίνη, γνωστό και ως «ηρωίνη του βενζινάδικου», κυκλοφορεί ευρέως σε καταστήματα, αν και απαγορεύεται από τον FDA – Τα κρούσματα δηλητηρίασης αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM