"Υπερδραστήρια" στο Twitter η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

"Υπερδραστήρια" στο Twitter η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 50 έως 70 χιλιάδες λογαριασμούς στο Twitter διαχειρίζετο η Οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβρη έως και τον Δεκέμβρη του 2014 προκειμένου να διασπείρει προπαγανδιστικά μηνύματα και να προσηλυτίσει νέα μέλη στους κόλπους της, σύμφωνα με έκθεση ειδικών που δημοσιεύεται στους New York Times.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Twitter να ανατρέψει τις απειλές και τις προσπάθειες στρατολόγησης νέων μελών μέσω της υπηρεσίας, διαγράφοντας όσους λογαριασμούς συνδέονται με την Οργάνωση, οι υποστηρικτές της κατάφεραν να διατηρήσουν χιλιάδες ενεργούς λογαριασμούς στο κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Χακτιβιστική δράση κατά του Αμερικανικού Στρατού από υποστηρικτές της ISIS στο Twitter

Η ομάδα που διαχειρίζεται την παρουσία της ISIS στα κοινωνικά δίκτυα, αποτελείται από έναν αυστηρά δομημένο πυρήνα διαχειριστών που ευθύνεται για την αποστολή μηνυμάτων της οργάνωσης, γνωρίζοντας καλά το πώς να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στο κοινό των κοινωνικών δικτύων.

Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν χοντρικά ότι 46.000 έως 70.000 λογαριασμούς στο Twitter χρησιμοποιήθηκαν από υποστηρικτές της ISIS κατα την περίοδο Σεπτέμβρη-Δεκέμβρη 2014, αν και δεν όλοι ενεργοί ταυτοχρόνως. Εκτιμάται ότι οι διαχειριστές βρίσκονταν εντός του Ιράκ και της Συρίας, όπου μέλη της ISIS ελέγχουν μεγάλα τμήματα της χώρας, κάθε λογαριασμός είχε κατά μέσο όρο περίπου 1.000 followers o καθένας. Το ένα πέμπτο των followers αναρτούσε post στα Αγγλικά και τα τρία τέταρτα στα Αραβικά.

Η δημοσίευση της έκθεσης συμπίπτει με το περιστατικό απειλών κατά της ζωής του συνιδρυτή και εργαζομένων του Twitter από μέλη της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που ακολούθησε το κατέβασμα τουλάχιστον 1000 λογαριασμών οπαδών της ISIS, την περασμένη εβδομάδα.

Ολόκληρη η έκθεση είναι προσβάσιμη σε αυτό το σύνδεσμο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM